• Krimi
Faktor

"Ugye ezt vettétek?" - élő adásban gyilkolták meg a hivatalnokot, a lövöldöző a börtönben hunyt el

A gyilkos lövést az a férfi adta le, aki engedély nélkül emelt házat egy telken.

77 éves korában elhunyt Albert Dryden, aki a BBC-n élő adásban lőtt agyon egy hivatalnokot, mert engedélye volt arra, hogy Dryden bungalóját letomboltassa. A férfi fogva tartása alatt stroke-ot kapott, ezért a Durham megyei kórházba vitték, ahol a hétvégén életét vesztette. A férfi még a kilencvenes évek elején lőtte le Harry Collisont, aki illegálisan épített háza ellen akart intézkedni.

Dryden egy mélyedésbe építette a házát és azt hitte, hogy nincs szüksége építési engedélyre, mert távolról nem látszott az építmény. A tanács 1991. június 20-án romboltatta le a tákolmányt, a helyszínen pedig a média is jelen volt, hiszen a végzést több éves jogi huzavona előzte meg.

Az eset során Dryden Stephen Campbell rendőrtisztet is meglőtte, míg Tony Belmont a karján sérült meg. Dryden rengeteg munkát fektetett otthona megépítésébe, a területen pedig gazdálkodott is. A tragédia napján nem csak a hatóságok, hanem a férfi támogatói is jelen voltak. A gyilkos lövést végül egy első világháborús revolverrel adta le Collisonra, akinek utolsó szavai azok voltak a stábhoz:

Ugye ezt felvettétek?

Dryden ezután a menekülők közé lőtt. Tagadta a gyilkosságot, de 1992-ben életfogytiglani börtönre ítélték - írja a Metro.

Kommentek:

Top 0