• Külföld
Faktor

Több mint fél évszázaddal ezelőtt hagyták telefonfülkében a babát, most találta meg az édesanyját

A csecsemőt az anyja egy telefonfülkében hagyta, de a kicsire időben rátaláltak.

Hűvös reggel volt 1954 januárjában, mikor egy kenyérszállítással foglalkozó apa-fia páros, Robert Wilson Sr és Robert Wilson Jr, arra lettek figyelmesek, hogy valami mozog az egyik telefonfülkében, az ohiói Lancasterben.

Egy két hónapos babát találtak ott, egy dobozba volt rakva egy takaróval és egy üveg tejjel. A csecsemő ügyét azonnal felkapta a sajtó, elnevezték a „telefonfülkés babának”, de nem derült ki, hogyan került oda.

Illusztráció.

Illusztráció.

Egy házaspár fogadta örökbe, velük nőtt fel Arizonában a Steve-nek elnevezett fiú. A Békehadtest tagja lett, majd masszőr, megházasodott és született két lánya. Steve tudta, hogy örökbefogadott gyerek, de nem érdekelte, hogy kik az igazi szülei, egészen addig, míg a már tinédzser gyerekei nem noszogatták volna, hogy keresse meg őket.

Egy DNS-tesztet készített el az emberek származását kutató Ancestry.com oldalon keresztül, három hónappal később rá is bukkant egy unokatestvérére, aki írt Steve-nek egy e-mailt: "Azt hiszem, tudom, ki az anyád. Életünk során többször hallottuk, hogy volt egy kisbaba, akit egy telefonfülkében hagytak, olyan volt, mint egy rejtett titok" – írta az unokatestvér, aki után a férfi megtalálta egy féltestvérét is, aki elmondta neki, hogy az anyjuk Baltimore-ban él.

Mint kiderült, az anyja csak 18 éves volt, mikor megszülte Steve-et, az apja pedig azt mondta az anyának, hogy csak akkor veszi el, ha megszabadul a csecsemőtől. A nő így is tett, és egy telefonfülkében hagyta. Az apa viszont ahelyett, hogy megházasodott volna, eltűnt. Az anya később elköltözött, hozzáment egy másik férfihez, akitől született két lánya is.

Steve azt tervezi, hogy egy hónapon belül meglátogatja az anyját, kíváncsi, hogy honnan származik, de nem vár világrengető dolgokat. "Az igazi szüleim természetesen az örökbefogadó szüleim maradnak. Szinte elképzelhetetlen, hogy ezt máshogy gondoljam" – idézte Steve-et a Mirror a Lancaster Eagle Gazette alapján.

Kommentek:

Top 0