• Külföld
Faktor

Több milliót talált az út közepén a diák, ezt tette a pénzzel

Azt tette, ami szerinte helyes.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Példamutatóan járt el egy 16 éves kaliforniai diák, aki hazafelé tartva egy tízezer dollárral, azaz nagyjából 2,7 millió forinttal teli pénztárcát talált egy út közepén. A 16 éves Rhami Zeini nyugodtan elrakhatta volna a pénzt, tudva, hogy szinte lehetetlenség lenne, hogy erre bárki rájöjjön. Ő azonban másként döntött, és a rendőrségre ment a tárcával.

Számomra ez volt a helyes cselekedet

– mondta el a KEYT televíziónak a Santa Barbara városában élő fiatal, hozzátéve, hogy fordított helyzetben ő is azt akarná, hogy visszakerüljön hozzá a kisebb vagyonnal teli pénztárca.

A helyi seriff hivatal közlése szerint Zeini az iskolából autózott haza, amikor észrevette az út közepén heverő fekete pénztárcát. Amikor a gimnazista észrevette, mekkora összeget talált, azonnal szólt szüleinek, majd együtt bementek a rendőrségre, hogy leadják a tárcát.

A rendőrségnek végül sikerült is megtalálni annak tulajdonosát, aki nagyon örült, hogy visszakapta. Annyira, hogy száz dolláros jutalmat is adott a becsületes kamasznak.

A seriff hivatal szóvivőjének elmondása szerint a nő éppen kirándulni indult, és a pénztárcát autója tetején felejtette, és onnan esett az útra, miután elindult.

Kommentek:

Top 0