• Külföld
Faktor

Ijesztő felvételek, így menekült meg egy apa és fia az erdőtűzből

A két férfi kirándulni indult, de egy villámcsapás miatt kigyulladt az erdő.

Nagyon kevesen múlt, hogy ne ragadjon az erdőtűz közepén Justin Bilton és a 70 éves apja, Charlie. Wyomingban és Montanában kirándultak, majd végül a Glacier Nemzeti Parkban táboroztak le, mikor vihar ütött ki - írja a Daily Mail.

Egy villám miatt tűz keletkezett, ami másnapra, augusztus 12-ére már hatalmas területre terjedt ki. Apa és fia bérelt autójukba ült, hogy az egyetlen lehetséges útvonalon elmeneküljenek, de egyszer csak a tűz közepén találták magukat.

A menekülést telefonjukkal videóra is vették, amiben azt hallani, ahogy a Charlie nyugtatgatja fiát, aki azt kérdezte, hogy mi van, ha felrobban a kocsi. Az apa erre csak annyit felelt:

Akkor meghalunk. De csak menjünk előre. Ne túl gyorsan, és minden rendben lesz.

A látásviszonyok közben egyre rosszabbak, mindent hamu lep be, és meg is kellett állniuk, hogy egy égő fát arrébb rakjanak az útból. Végül kiértek egy tóhoz, ahol hátrahagyták a kocsit, ami később a lángok martalékává vált.

A parton szerencsére ott volt egy turistahajóval a kapitánya és egy vadőr, akik elszállították apát és fiát biztonságos helyre.

Visszanéztünk, és az egész tópart, ahol 10-15 perce álltunk, teljesen lángokban állt

– nyilatkozta Justin a WHSH-nek.

Vasárnap már csaknem 32 négyzetkilométeren égett a tűz a nemzeti parkban, több száz embert kellett kimenekíteni onnan. Kilenc ház és kunyhó égett eddig teljesen ki.

Kommentek:

Top 0