• Külföld
Faktor

Elvehetik a határon elfogott anyáktól a gyereküket

Már az amerikai belügyminisztérium előtt van az a tervezet, amely megengedné, hogy az amerikai hatóságok elválasszák egymástól azokat a nőket és gyereket, akik együtt lépik át illegálisan a határt.

A Reutersnek nyilatkozó egyik hivatalnok szerint a javaslat célja, hogy elriasszák az anyákat attól, hogy a gyerekeikkel együtt szökjenek át az amerikai határon - írja a 444.hu.

A mexikói határ. Fotó: Europress - AFP/Guillermo Arias

A mexikói határ. Fotó: Europress - AFP/Guillermo Arias

Így amíg a szülők őrizetben várnának a kitoloncolásra vagy a menedékjogra, addig a gyerekeiket külön védőőrizet alatt tartaná az egészségügyi minisztérium - ez kevésbé lenne szigorú. Az eddigi szabályok szerint a családokat gyorsabban kiengedték az őrizetből, és az Egyesült Államoban várhatták meg, amíg elbírálják az ügyüket. Donald Trump azonban nemrég azt követelte, hogy vessenek véget annak, hogy az elfogásuk után egyből szabadon is engedik a migránsokat.

A belügyminisztérium az erről szóló közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy milyen veszélyes gyerekekkel átkelni a zöldhatáron, akik gyakran kimerülnek, molesztálják őket, de akár meg is halhatnak. Megjegyezték, hogy régóta keresik azokat az eszközöket, amellyel elvehetnék a szülők kedvét attól, hogy a gyerekeikkel keljenek útra.

Kommentek:

Top 0