• Belföld
Faktor

Egy világ, ahol sosem nézünk félre - most Ön is segíthet megteremteni!

2017. április 18-ig lehet jelentkezni a Salva Vita Alapítvány "Adj egy ötöst!"címmel meghirdetett, magyarországi felsőtagozatos és középiskolai osztályok számára kiírt pályázatára.

Elképzeltünk egy olyan világot, ahol a gyerekek – kicsik és nagyok, éles szeműek és gyengébben látók, lassan futók és kerekesszékben repülők, jelelve hadarók és pergő nyelvűek – együtt élnek, játszanak, remélnek. És hisznek egy olyan színes világ megteremtésében, ahol együtt lenni – fogyatékkal vagy anélkül – természetes. Egy világban, ahol sosem nézünk félre, hanem igenis odafigyelünk az elesettebbekre!

Nemcsak elképzeltük, nemcsak megálmodtuk, teszünk is érte, hogy így legyen. Segítsen nekünk Ön is! 

2017. április 18-ig lehet jelentkezni a Salva Vita Alapítvány „Adj egy ötöst!”címmel meghirdetett, magyarországi felsőtagozatos és középiskolai osztályok számára kiírt pályázatára. Pályázni lehet bármilyen programmal, amin a diákok fogyatékossággal élőkkel közösen vesznek részt. Ez lehet akár egy rendhagyó osztályfőnöki óra, vagy közös kirándulás, mozi- és színházlátogatás.

Salva Vita Alapítvány
A Salva Vita Alapítvány 1993-ban jött létre, megalakulása óta a fogyatékossággal élő személyek esélyegyenlőségéért, társadalmi befogadásáért dolgozik. Kiemelt célja a munkaerő-piaci esélyegyenlőség, és munkahelyi sokszínűség támogatása.

A szervezők olyan pályázatokat várnak, ahol a jó élmény életre szólóan megváltoztathatja a fiatalok szociális érzékenységét, lerombolhatja előítéleteiket, képessé teszi őket arra, hogy egyre tudatosabban és nagyobb empátiával forduljanak a környezetük felé. A társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezett Szerencsejáték Zrt. támogató partnerként áll a kezdeményezés mellett, mert kiemelten fontosnak tartja, hogy a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásán kívül a fogyatékosságügy más területén is szerepet vállaljon.

Szerencsejáték Zrt.
A Szerencsejáték Zrt. felelős munkáltatóként fontosnak tartja, hogy lehetőségeit kihasználva proaktívan törekedjen a hazai társadalmi problémák megoldására is.
Ezért tartja fenn 14 éve karitatív sorsjegy értékesítési hálózatát, amelyben mára 180 megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztat értékesítőként. A hálózatot, valamint az ennek üzemeltetésével és fejlesztésével kapcsolatos feladatokat a vállalat olyan társadalmi célú küldetésnek tekinti, amellyel példát mutathat más vállalatok számára a megváltozott munkaképességű munkavállalók nyílt piaci foglalkoztatása kereteinek szakszerű kialakításában és sikeres munkahely-megtartó programok elindításában, fenntartásában.

A programok megvalósulását dokumentálni kell fotósorozat, videofelvétel, szöveges dokumentum stb. formájában.  Ezeket a honlapra való feltöltés után, kész pályaművekként lehet majd elérni.  A programokat minden helyszínen a szervezők által biztosított szakértők segítik.

A beküldött pályaművek közül a szakmai zsűri által kiválasztott, legkiemelkedőbb 10 pályázat egyenként 400.000 Ft nyereményben részesül, melynek átadására 2017 végén ünnepélyes keretek között kerül sor.

A pályázatok leadási határideje: 2017. április 18. További információ és pályázat: http://www.adjegyotost.hu/ 

Kommentek:

Top 0