• Külföld

Egy szíriai-francia pár válasza a párizsi terrortámadásokra

A pénteki terrortámadásokban legalább 129 ember halt meg, több százan megsebesültek. A merénylet után egyre több ország egyre nagyobb erővel lép fel az Iszlám Állammal szemben, és közben egyre több szíriait ér különböző atrocitás. Egy szíriai-francia pár ezekre az eseményekre reagált egy üzenettel: a szeretet mindig győz.

Fotó: Hamid Sulaiman - Facebook

Fotó: Hamid Sulaiman - Facebook

Hamid Sulaiman és Aurélie Ruby a Facebookon posztolt egy közös fotót: a párizsi Köztársaság téren csókolóznak, kezükben a hazájukban kiadott útlevelük, valamint egy karton a következő szöveggel:

„Szíriai-francia párként naponta meg kell fizetnünk a terrorizmus, a fanatizmus, a rasszizmus, a határok, a fegyverek és sok más árát. B.... meg. A szeretet mindig győz.”

Sulaiman 2012-ben menekült el Szíriából. Három éve járnak Rubyval, akivel egy párizsi színházban találkoztak először: mindketten színészek.

Az üzenetüket rövid idő alatt négyezren osztották meg, és sok pár követte a példájukat. Voltak, akik azzal a szöveggel fotózkodtak, hogy mindennap meg kell küzdeniük azért, hogy a szerelem elé ne állíthassanak határokat.

Fotó: Julie Sasia - Facebook

Fotó: Julie Sasia - Facebook

„Ezért nem kell fizetnünk, hiszen azért vagyunk emberként a Földön, hogy szeressünk. Nem másért” – mondta a Mic-nek Ruby.

Az üzenetük Ruby szerint nem csak róluk szól, hanem mindazokról, akiknek naponta meg kell fizetniük a fanatizmus, a terrorizmus vagy éppen a rasszizmus árát. Sulaiman pedig arról mesélt, milyen meglepő volt számára, hogy a terrortámadások után Szíriában maradt ismerősei érdeklődtek, hogy jól van-e.

Top 0