• Külföld
Maksa Mónika

Egy segélycsomag sem ért célba, amit repülőről dobtak a városra

Az ENSZ csütörtökön elismerte, hogy az Iszlám Állam által ostromolt Deir ez-Zór lakóinak szánt segélycsomagok közül egy sem ért célba. A csomagokat repülőről dobták le, de azok vagy rossz helyre estek vagy teljesen eltűntek.

Jan Egeland, az akciót koordináló munkacsoport vezetője azt mondta, hogy a 21 raklapból egy sem ért célba. Néhány ejtőernyő rossz helyre esett, de olyanok is voltak, amelyek nem nyíltak ki, és az étel elveszett. Hozzátette, hogy dolgoznak a hibák kijavításán, és azon, hogy a segítség eljusson az Iszlám Állam által bekerített 200 ezer embernek.

Az MTI információi szerint a Világélelmezési Program (WFP) 21 tonna élelmiszert és egyéb ellátmányt dobott le szerda reggel Deir ez-Zórba. Stephen O'Brien, az ENSZ humanitárius műveletekért felelős vezetője korábban azt mondta, hogy a raklapok a célnál értek földet. Eddig még sosem küldtek légi úton segélyt a szíriai városokba, mert nehéz és kockázatos lett volna.

A WFP csütörtökön bejelentette, hogy a 21 raklapból 10-et nem találtak meg, 4 tönkrement, a maradék 7 pedig megközelíthetetlen helyen landolt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Deir ez-Zórt az Iszlám Állam támadja, és a város nagy részét már el is foglalta. Az ENSZ csütörtökön azt is bejelentette, hogy az elmúlt két hétben Szíria hat régiójába 180 teherautónyi segélyt vittek 110 ezer embernek.

    Top 16