• Sport

Egy ponttal közelebb a bajnoki címhez a Leicester City - videó

Az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának rangadója a Manchester United-Leicester City mérkőzés volt. A meccsnek nagy tétje volt, egy esetleges győzelemmel a Leicester megnyerte volna a bajnokságot. A mérkőzés végül 1-1-es döntetlennel ért véget, a Leicester emberhátrányban fejezte be az összecsapást.

Fotó: Europress - Michael Regan/Getty Images

Fotó: Europress - Michael Regan/Getty Images

A Premier League 36. fordulóját rendezik a hétvégén, de egy fontos mérkőzést (Chelsea-Tottenham) hétfőn is rendeznek. A forduló előtt hét pont volt a Leicester City előnye a Tottenham Hotspur előtt, így a Leicesternek három pontra volt szüksége az utolsó három fordulóban a bajnoki címhez.

Az első lehetőség a kis csapat előtt ma a Manchester United ellen adódott arra, hogy megszerezze 132 éves történelme első bajnoki sikerét. A mérkőzés nem indult jól a Leicester számára, Anthony Martial a 8. percben megszerezte idei 15. gólját, amivel a Manchester legeredményesebb támadója idén.

Martial gólja:

A Manchester nem sokáig örülhetett a vezetésnek, King a 17. percben egyenlített egy beadást követően.

Morgan gólja:

A félidőben nem született több gól, a bíró azonban nemcsak az első, hanem a második játékrészben is hozott néhány megkérdőjelezhető ítéletet. Egyszer Huth húzta meg Fellaini haját, mire a belga játékos visszakönyölt, míg később Rojo állította meg gyanús körülmények közt Mahrezt a 16-oson belül.

Fellaini könyököse:

Rojo szerelése:

A mérkőzésen mindkét csapat lendületesen támadott, de több gól nem született. A hajrában kiállították a Leicester City védőjét második sárgával, a visszajátszások alapján büntetőnek kellett volna következnie, mert a visszarántás a 16-oson belül történt.

Drinkwater második sárgája:

Az 1-1-es döntetlennek köszönhetően a Leicester egy ponttal közelebb került a bajnoki címhez, míg az ötödik helyen álló Manchester United nem került sokkal közelebb a Bajnokok Ligája szerepléshez. Hátrányuk négy pont a Manchester City mögött.

A Premier League 1992 óta tartó fennállása során csak öt csapat tudott bajnoki címet nyerni, a Leicester lehet a hatodik, ha a Tottenham nem tud nyerni hétfőn a Chelesea otthonában. Ha csak döntetlen születik a holnapi londoni rangadón, akkor a két csapat között marad a hét pont különbség a bajnokság vége előtt két fordulóval, ami már behozhatatlan.

A Leicester City a 2008/09-es szezonban még a harmadosztályban játszott, a Premier League-be 2014-ben jutottak fel. A fogadóirodák annyira esélytelennek tartották őket a bajnoki címre az idény kezdete előtt, hogy 5000-szeres pénzt fizetnek azoknak, akik a Leicesterre fogadtak.

Az angol bajnokság 36. fordulójának végeredményei:

Manchester United-Leicester City 1-1

Everton-AFC Bournemouth 2-1

Newcastle United-Crystal Palace 1-0

Stoke City-Sunderland 1-1

Watford-Aston Villa 3-2

West Bromwich Albion-West Ham United 0-3

Arsenal-Norwich City 1-0

Swansea City-Liverpool 3-1

Top 0