• Külföld
Faktor

Eddig még sosem jutott nő, ő lehet a különleges alakulatok első tagja

A nő eddig a különleges erők 24 napos felmérőjét teljesítette.

A napokban egy nő is teljesítette a különleges erők felmérését, így a válogatáson tovább jutva esélye lett rá, hogy ő legyen az első nő, akit beválogatnak a Zöld sapkások közé, az amerikai hadsereg elitalakulatába.

Képünk csak illusztrációba.

Képünk csak illusztrációba.

Loren Bymer, az amerikai hadsereg Különleges Erők Parancsnokságának szóvivője szerint a nő, akit leendő hivatása titkosságára tekintettel nem neveztek meg, most a különleges alakulatok kvalifikációs kurzusára készül, ha azon átesik, akkor lehet a különleges erők tagja.

A nő eddig a különleges erők 24 napos felmérőjét teljesítette, ezen a jelöltek mentális és fizikai állóképességét tesztelik. 2016 januárja óta, amióta az amerikai védelmi minisztérium nők jelentkezését is elfogadja harci pozíciókra, már több nő is próbálkozott a teljesítésével, egészen mostanáig sikertelenül.

Pár nappal az első sikeres felmérő előtt Jim Mattis védelmi miniszter még arról beszélt, hogy korai elbírálni a gyalogsági pozíciókat a nők előtt is megnyitó gyakorlatot, amit, mint mondta, az elődjétől örökölt. Szerinte egyelőre túl kicsi a minta ahhoz, hogy el tudják bírálni, sikeres-e. De azt is hozzátette, hogy minisztériuma "minden esélyt megad ahhoz, hogy sikeres lehessen, ha tud" - írja a CNN.

Kommentek:

Top 0