• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Egy londoni zsidó iskolában azt tanítják, hogy a nők egyetlen dolga a főzés és takarítás

Egy zsidó fiúiskolát azért bírált meg egy brit oktatásügyi szervezet, mert a diákokat arra neveli, hogy a nők egyetlen feladata a gyereknevelés, a ház takarítása és a főzés.

Az észak-londoni Beis Aharon School-t felügyelők látogatták meg, akik úgy találták, az iskola nem felel meg egy független iskolától elvártaknak.

A felügyelők szerint az iskola, ahol az éves tandíj 2860 font (több, mint egymillió forint), hitre épülő erkölcsi világképet adott át a diákoknak, ezzel pedig nem készítették fel őket a modern brit társadalomban való életre.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

A jelentés szerint a gyerekek úgy vélik, a nők szerepe a gyereknevelés, a takarítás és a főzés, míg a férfiaké az, hogy dolgozzanak. A felügyelők szerint a diákok képtelenek az eltérő hitűek tiszteletére és a toleranciára, illetve nagyon keveset tudnak a többi vallásról és kultúráról.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A jelentés azt is kimutatta, hogy az iskolában csak naponta egy órát fordítanak a világi nevelésre, pedig „széles látókörű és kiegyensúlyozott oktatást” ígérnek. Állítólag egy olyan negyedik osztályos olvasókönyvet is találtak, melyben át volt húzva a Karácsony szó.

    Az iskola már 2014-ben is kapott egy listát arról, min kellene változtatni – írja az Independent.

    Top 16