• Külföld

Egy kiskutya miatt lőtte le a 8 évest a 11 éves

Apja fegyverével meggyilkolt egy 8 éves kislányt a 11 éves iskolatársa. Közvetlenül előtte a lány nem engedte meg neki, hogy játszhasson a kutyájával, de a halott gyerek édesanyja szerint a fiú már korábban is terrorizálta a lányát.

Nem engedte meg, hogy a kiskutyájával játsszon, ezért az apja puskájával agyonlőtt egy 8 éves kislányt egy 11 éves kisfiú egy amerikai kisvárosban,  Tennessee államban, White Pine-ban. A hatóságok szerint szándékosan, egyetlen célzott lövéssel ölte meg a kislányt. Ugyan hivatalosan nem adták ki a gyerek nevét, de a szomszédok elárulták, hogy a helyi általános iskola második osztályos diákját, Maykayla Dyer-t ölte meg a fiú.

A kislány pont a ház előtt játszott, ahol a fiú lakik, aki megkérdezte tőle, hogy megnézheti-e a kiskutyáját. A lány incselkedve, kacagva nemet mondott, majd odafordult a barátnőjéhez, és beszélni kezdett neki a kutyáról, de már nem tudta befejezni a mondatot. A 11 éves fiú a hálószobaablakból, az apja 12-es kaliberű sörétes puskájával mellkason lőtte. A kórházban halt meg.

fotó: www.gofundme.com/xq5dk7zw

fotó: www.gofundme.com/xq5dk7zw

Az alig több kétezer fős kisvárost sokkolta a tragédia. A kislány édesanyja sírva beszélt arról, hogy a gyerekkorú gyilkossal már korábban is voltak problémák. A WATE-nek azt mondta, miután White Pine-ba költöztek, a kisfiú rendszeresen terrorizálta a gyerekét, kigúnyolta, ezért még az iskolaigazgatóhoz is be kellett mennie. A kisfiú utána az anya szerint leállt, éppen ezért volt derült égből villámcsapás az, ami történt.

"Egy drága kicsi lány volt, anya pici lánya. Nem számított, milyen rosszkedvű vagy, mindig meg tudott nevettetni" – mondta sírva az anya. "Újra a karomban akarom tartani, nem igazságos, ami történt. Mindennap dédelgesd a gyerekeidet, mert soha nem tudhatod, hogy másnap is lesz-e lehetőséged erre, Remélem, ez a kisfiú tanult ebből, mert elvette a gyermekem életét, és már sehogyan sem tudom visszaszerezni őt" - tette hozzá.

Az egyik szomszéd szerint szívszorító volt látni, ahogy a kislány fekszik a földön, ő pedig nem tudott semmit tenni érte. Azt mondta, élete legnehezebb feladata volt vigasztalni a kislány családját. Ők egyébként azt kérték, hogy a virágok helyett inkább pénzadományokat küldjenek a gyászolók a temetés költségeire. Egy adománygyűjtő oldalt is létrehoztak, a Daily Mail szerint a kislány nagybátyja.

A helyi általános iskolában pszichológusok segítik majd a gyerekeket, az iskolaigazgató szerint nem csak a diákok, hanem az egész közösség sérült a tragédia miatt. Azt mondta, a 8 éves Maykayla egy fantasztikus kislány és jó tanuló is volt.

A Daily Mail úgy tudja, a  kisfiú egy hatgyerekes családból származik, arról egyelőre nem tudnak, hogy bármilyen mentális betegsége lenne, de a gyámhivatal ezt is vizsgálni fogja. A bíróság döntése alapján a fiú őrizetben marad a meghallgatásáig, ami leghamarabb október 28-én történhet meg, de valószínűleg el fogják halasztani.

Az mindenesetre szinte teljesen kizárható, hogy felnőttként kezelnék majd a bíróságon, valószínűbb, hogy 19 éves koráig valamilyen formában őrizetben marad, ez lenne a leghosszabb büntetés, amelyet egy fiatalkorú ügyében eljáró bíróság adhat. A szülőket viszont megvádolhatják hanyagsággal, ha megtöltve tárolták a puskát, ahol a gyerek könnyen hozzáférhetett. A fiú nevét nem hozták nyilvánosságra, egyelőre szándékos emberölés a vád ellene.

Top 0