• Belföld
Faktor

Egy ismeretlen nőnek akart ügyvédet szerezni VV Fanni feltételezett gyilkosa

Fanni eltűnése előtti napokban már ügyvédeket hívogatott a lány meggyilkolásával gyanúsított férfi. Ám kiderült, nem magának keresett jogi segítséget.

A Bors újabb megdöbbentő információkat tudott meg Novozánszki Fanni gyilkossági ügyéről és a gyanúsított B. Lászlóról. A volt dunaújvárosi politikust a legtöbben ismerik a városban, hiszen az ifibajnok kajakos 2010-ben a város 9-es választókörzetében önkormányzati képviselőjelöltként indult, később pedig a Közép-Duna menti Vízi Sport Egyesület elnöki pozícióját töltötte be. Egy igazán jól menő, sikeres üzletember benyomását keltette, de hamar kiderült a helyiek számára, hogy ez mind csak a látszat, és igazából többmilliós adósságokban úszik.

– Menő cuccok, Rolex órák, luxus sportkocsik, magabiztos kiállás. Ezt láttuk, de hamar kiderült, hogy mindez óriási lufi, és igazából egy forintja sincs. Jó pár embert ismerek, akinek jelenleg is tartozik, az egyik helyi vállalkozónak például nyolcmillióval – számolt be a lapnak B. László egyik ismerőse, aki biztos benne, hogy az expolitikus nem egyedüli szereplője az ügynek, és hogy komoly pénz állhat a gyilkosság indítékának hátterében.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A Bors a helyiek meggyőződése után tovább kutakodott, és újabb nem várt információk birtokába került. Úgy tudják, B. László a letartóztatása előtti napokban már aktívan jogi segítség után kutatott, és ügyvédet akart fogadni, de nem a maga, hanem egy ismeretlen nő védelmében.

  – Több ügyvédet is felkeresett, úgy tudom, az egyikkel november 24-én, az elfogása előtti napon is tárgyalt. Érdekes, hogy nem magának, hanem egy Erika nevű nőnek akart segíteni – tudta meg a lap egy szintén neve elhallgatását kérő informátortól, aki megerősítette, hogy Erika az a nő, akit Fanni édesanyja és volt barátja, Renátó korábbi interjúkban már többször emlegetett. A nő, aki halála előtt három hónappal toppant be Fanni életé­be, és aki miatt a lány teljesen megváltozott.

  – Fanni azelőtt mindig beszámolt, hol és kivel van, de aztán belépett az életébe egy idegen nő. Attól kezdve rejtélyes lett, mindig sablondumákkal állt elő. Ismerem őt, nem csinált volna ilyet, ha rajta múlna – mondta korábban Katalin.

  A Bors megtudta, hogy a titokzatos nőt a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság Fanni eltűnése kapcsán elsőként hallgatta ki november 25-én. De az eddig nem volt köztudott, hogy Erika és B. László kapcsolatban álltak.

  – Erika és B. László jól ismerik egymást, a nő tőle kért segítséget, és hogy szerezzen neki ügyvédet, mindezt a Fanni eltűnése utáni pár napban. Úgy tudom, na­gyon zaklatott volt a nő, és szerette volna, ha már a kihallgatására egy profi ügyvéd kíséri, de hamarabb bevitték, minthogy elintézte volna – mesélte a Borsnak a névtelenséget kérő informátor.

  Kommentek:

  Top 16