• Külföld

Egy halottat találtak, 81 embert még keresnek a sárlavina után

A romok alatt megtalálták az első holttestet a dél-kínai Sencsen ipari negyedében, amelyre vasárnap sárlavina zúdult. 81 embert viszont még mindig keresnek.

A rendőrség szerint a sárlavina 33 épületet temetett maga alá és 380 ezer négyzetméteres területet lepett el. A mentésben körülbelül háromezer ember, több mint száz daru, mentőkutyák és rengeteg építőipari gép segít. A sencseni vezetés pedig közölte, hogy hatszáz embert telepítettek át más területekre.

Fotó: Europress/AFP

Fotó: Europress/AFP

Egy építkezési területről kitermelt, száz méter magas domb oldalára felhordott föld zúdult a házakra, miután a sok eső fellazította a domb talaját, ami miatt az saját tömege alatt összeomlott. Erről korábban már itt és itt is írtunk.

A földcsuszamlás a negyedik katasztrófa idén Kínában: Sanghaj belvárosában agyontaposott háromtucatnyi embert az újévet ünneplő tömeg, a Jangce folyón meghalt több mint négyszáz ember, amikor felborult a sétahajójuk június elején, és Tiencsinben több mint száz ember halt meg egy vegyianyag-raktárban történt robbanás miatt augusztusban.

Top 0