• Krimi
Faktor

Egy gyerek szeme láttára verték össze a férfit

Elítélt a szegedi bíróság három embert, akik három évvel ezelőtt életveszélyes sérüléseket okozva bántottak és kiraboltak egy szentkirályi férfit. A verést egy kisgyerek is végignézte, aki a rablókhoz tartozott.

Egy férfi és a az élettársa, valamint a nő rokona támadta meg a 60 éves férfit a tanyáján. Tudták, hogy a férfi rengeteg fémhulladékot tárol az udvaron. December 23-án elindultak a tanyára, hogy ellopják a fémet, és magukkal vitték az asszony gyerekét is.

Sötétedés után értek oda, és elkezdték pakolni a fémtárgyakat, gépalkatrészeket az utánfutóba, de időközben hazaért a tulajdonos. A nő élettársa egy szögletes, keményfa karóval, a nő rokona pedig egy bozótvágó késsel rátámadt a 60 éves férfira, ütötték-verték, és rugdosták. Az asszony és a kisgyerek a közelben állva figyelte a történteket.

A támadók pénzt is követeltek az összevert férfitól, aki 15 ezer forintot adott át, valamint az irattartóját, amelyben a személyes okmányai is voltak, ezeket másnap az egyik férfi elégette. Az addigra már súlyosan megsérült embert az egyik férfi a ház mögé kísérte, miközben társa az utánfutóra pakolta a vasakat. Indulás előtt kivágták a tulajdonos motorjának gumijait, nehogy el tudjon menni segítséget kérni.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Miután a támadók elmentek, a sérült férfi megpróbált eljutni a szomszédos tanyára, de fájdalmai miatt nem sikerült neki. Egy arra járó ember azonban segítséget hívott hozzá. A férfi életveszélyes sérülésekkel kórházba került, hat hét alatt gyógyult meg - írta az MTI.

    A nő élettársa tizenegy év fegyházbüntetést kapott, a másik férfi tíz év fegyházat, a nő pedig hat év börtönbüntetést.

    Top 16