• Krimi

Egy év alatt 108-szor lopott

A 33 éves nagykátai K. István több megyében, összesen 20 településen lopott. Három férfi segítette őt, az ellopott tárgyakat pedig másik három férfinak adták el. A 33 éves férfi ellen lopás miatt indítottak eljárást.

K. István 2014. április 2. és 2015. január 5. között Nógrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok megye 20 településén lopott. A 26 éves galgagyörki M. Gergely, a 30 éves turai R. László és egy 36 éves román férfi is segített neki. A csapat családi házak melléképületeiből, pincéiből és az udvarokon parkoló autókból vett el készpénzt, szerszámgépeket és egyéb tárgyakat.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói közösen nyomoztak az ügyben. Kiderült, hogy a lopott dolgok egy részét a 41 éves hévízgyörki O. István, a 46 éves P. Tamás és 27 éves turai B. András vették meg és értékesítették tovább. A tárgyak egy részét a nyomozók megtalálták és lefoglalták.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya K. István ellen 108 rendbeli, M. Gergely ellen 28 rendbeli, R. László ellen 20 rendbeli, a román férfi ellen pedig 47 rendbeli lopás miatt folytatott eljárást. Az eljárás a napokban befejeződött, az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslatot küldtek. Orgazdaság gyanúja miatt vádemelési javaslatot nyújtottak be O. István, P. Tamás és B. András ellen is. - írja a police.hu.

A rendőrség egy korábbi videója az esetről:

Top 0