• Krimi
Faktor

Hidegvérrel kivégezte Hógolyót a zalai rendőr, tovább dolgozhat

K. Zoltán februárban lőtte le a kutyát, annak ellenére, hogy Hógolyó gazdája kérlelte: kímélje meg az állatot.

A Hógolyó nevű kutya a kerítés résein, vagy az alatta kotort mélyedésen keresztül jutott át a hivatásos rendőr udvarára. A férfi többször szólt szomszédjának, hogy javíttassa meg a kerítést, de nem történt semmi. A kutyát idén februárban lőtte le, amikor az ismét átszökött hozzá. Egy 40 centis nyílvesszővel lőtte át Hógolyó tüdejét, aki azonnal elpusztult.

A kutya gazdája mindezt látta, de hiába kiabált, a rendőr ügyet se vetett rá, az eb tetemét egy műanyag zsákba tette, majd kocsijával a Zalaegerszeg és Gellénháza közötti út mellett található erdős területre vitte és egy elhagyatott részen kidobta.

Illusztráció.

Illusztráció.

A másik vádpont lőfegyverrel visszaélés bűntette volt. A szomszéd bejelentésére kiérkező nyomozók ugyanis lefoglaltak kollégájuktól egy Slavia márkájú légpuskát is. Erről a szakértő megállapította, hogy lőfegyvernek minősül, ám a megszerzéséhez, tartásához szükséges engedélyekkel K. Zoltán nem rendelkezett. A bíróság a vádlottat a lőfegyverrel visszaélés vádja alól bizonyítottság hiányában mentette fel. A tárgyaláson meghallgatott fegyverszakértő véleménye alapján nem lehetett megállapítani, hogy a Zoltán tulajdonában álló Slavia 631 típusú lőfegyvernek minősülő légpuskát mikor alakították át.

Az ítélet azért nem jogerős, mert az ügyész a büntetés súlyosítása, felfüggesztett szabadságvesztéért, míg a vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett.

A rendőrség közölte, az elmarasztalt rendőr jelenleg is az egerszegi kapitányság állományban teljesít szolgálatot. Ha az ítélet jogerőre emelkedik, a tiszthelyettes szolgálati viszonyára az nem lesz közvetlenül hatással - írja a 24.hu.

Kommentek:

Top 0