• Krimi
Faktor

Aljas mesével verte át az egri nénit, minden értékét elvitte

Elhitette az asszonnyal, hogy ha neki adja ékszereit, jobbra fordul az élete.

Egy középkorú egri nő arra vett rá egy 73 éves asszonyt, hogy az adja át neki az ékszereit, melyekről – ígérete szerint – le fogja venni a rontást. A tárgyak azóta sem kerültek vissza a nénihez, így az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az elkövetővel  szemben.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A vádlott szeptemberben sétált Eger felnémeti városrészében, amikor felfigyelt a sértettre, aki házának előkertjében munkálkodott. Miután felmérte, hogy az idős hölgy – részben életkoránál fogva – nem, vagy csak korlátozottan képes az általa ott helyben eltervezett bűncselekmény felismerésére, ezért beszédbe elegyedett vele. Ennek során előbb a sértett egészségi állapotára, és annak okaira, majd – mindezek kapcsán – az asszony ékszereire terelődött a szó. Ekkor ajánlotta fel a nagylelkűséget színlelő csaló, hogy szívesen leveszi a rontást a betegeskedő néni ékszereiről, ami biztosan javítja majd az egészségét, de általában az életét is.

A megtévesztett áldozat így előhozta a lakásból egyes féltve őrzött értékeit, melyek közül az elkövető kiválasztotta az arany ékszereket azzal, hogy korlátozott képességei folytán csak a nemesfémből készült tárgyakról tudja levenni a rontást. Ezeket rögtön magához is vette, cserébe pedig három tarot-kártya lapot adott a sértettnek, egyben megígérte, hogy a rontás levétele érdekében szükséges műveletekhez azonnal hozzálát, amint hazaér Miskolcra.  Arra is megkérte az asszonyt, hogy a hazautazás költségeit fizesse ki a számára, majd az ékszerekkel és 3 ezer forint készpénzzel a zsebében azzal az ígérettel távozott a helyszínről, hogy az átvett tárgyakat hamarosan vissza fogja szolgáltatni. Mivel ez nem történt meg, az idős nőt végül több mint 70 ezer forint tényleges kár érte.

A nőt csalással vádolják, aki a bűncselekményt  különös visszaesőként követte el. Az ügyészség végrehajtandó börtönt, a közügyektől való eltiltást, valamint azt kérte, hogy a bíróság kötelezze őt a kár megtérítésére - írja az ügyészség.

Kommentek:

Top 0