• Kultúra
Faktor

Ed Sheeran dala a Spotify legtöbbször meghallgatott slágere

Ed Sheeran brit énekes Thinking Out Loud című slágerét több mint 500 millió alkalommal hallgatták meg a Spotify-on, ezzel a dal új rekordot állított fel.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Az online zenehallgató szolgáltatás közlése szerint a 24 éves zenész számait összesen már 2,9 milliárd alkalommal hallgatták meg a Spotify felhasználói. Ezt a teljesítményt eddig csak Eminem tudta felülmúlni.

Sheeran azt mondta, megdöbbentő 2014-es dalának sikere és a felállított rekord. Megköszönte az eredményt rajongóinak, akik a balladát eljegyzésekhez vagy más meghitt eseményhez háttérzeneként használták.

A Spotify piacvezető az online streamingszolgáltatást nyújtó vállalkozások között, amelyek révén korlátlanul lehet hozzáférni az interneten a zeneszámokhoz. Sheeran jó példa arra, hogyan válhat egy zenész az új technológiák segítségével villámgyorsan sztárrá. A szolgáltatást kritizálók szerint azonban a Spotify túl kevés honoráriumot fizet.

Sheeran 2010-ben Los Angelesben kezdte karrierjét. Az áttörést az hozta meg számára, hogy Taylor Swift turnéján felvezető énekesként lépett fel.

Top 0