• Külföld
Faktor

Szörnyű felismerés: épp csak rászokott az e-cigire, súlyos tüdőbetegséget kapott

Először az orvosok sem tudták, mi baja lehet a fiatal nőnek.

Egy pennsylvaniai tinédzsernél rendkívül gyorsan, mindössze három hét alatt alakult ki a nedves tüdő szindróma az elektromos cigizés hatására.

A fiatal, 18 éves nő tavaly év végén nagyjából három héten át használt e-cigarettát, aminek hatására hevesen köhögni kezdett, majd egyre rosszabbodó légzési nehézségei voltak - írja a CNN.

Először az orvosok sem tudták, hogy mi a baja, ezért antibiotikummal kezdték el kezelni, de állapota tovább romlott. A fiatal nőt egy idő után légzőkészülékkel kellet lélegeztetni, mellkasa két oldalán pedig csövek segítségével kellett eltávolítani a tüdejében felgyülemlett folyadékot. Az orvosok túlérzékenységi tüdőgyulladást, azaz nedves tüdő szindrómát állapítottak meg nála.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A páciens kezelője szerint a rendellenesség hátterében az e-cigaretta folyadékában található vegyületek álltak. Az anyagok immunreakciót váltottak ki a beteg szervezetében, ez pedig gyulladásokhoz vezetett. A nőt végül egy súlyos allergiás reakciók gyógyítására használt készítménnyel kezelték, ennek hatására állapota gyorsan javult.

    Mivel az elektromos cigaretták csak a közelmúltban jelentek meg, egyelőre nem tudni, hogy használatuk milyen hosszú távú hatásokkal jár.

    Kommentek:

    Top 16