• Sport
Faktor

Dzsudzsák ezzel a beszéddel motiválta a válogatottat

Magyarország kettős győzelemmel verte ki a 2016-os Eb-pótselejtezőjében Norvégiát, így nagyon hosszú idő után újra kijutott egy kontinenstornára. A visszavágó előtt a csapat kapitánya, Dzsudzsák Balázs tartott beszédet a többieknek.

Forrás: Europress - Kisbenedek Attila/AFP

Forrás: Europress - Kisbenedek Attila/AFP

Ezt mondta:

Srácok, halljátok, mi van kint? Húszezer ember szurkol nekünk csak itt, tíz-tizenötmillió világszerte a tévék előtt. Ezt a továbbjutást innen nem viheti el senki! A világ legjobb csapata sem, ez a norvég sem! Kilencven perc, nehéz lesz, de tegye oda magát mindenki, dögöljünk bele, köpjük ki a tüdőnket, hajtsuk ki a belünket, de ne engedjük el, amiért annyit dolgoztunk, és itt van a kezünkben! Rúgjunk oda keményen, majd kipihenjük a fáradtságot, a sérülést akár, de most itt nem engedhetjük őket a kapunk közelébe! Talán sohasem lesz ilyen esélyünk, de meglehet, annak sem, aki még csak húszéves. Ezt a sanszot meg kell ragadni! Gyerünk, gyerekek, menjünk ki, fussunk, amennyit csak bírunk, mert akkor a sors velünk lesz! Nyomás kifelé! Hajrá, Magyarország!

A meccs után pedig Gera Zoltán érdekes hasonlattal írta le, hogy milyen volt megélni azt, hogy a válogatott kétszer is közel volt már az Eb-hez, mielőtt jött a pótselejtező:

Kétszer nagyon közel voltunk, lényegében már ültünk a repülőn, de mindkétszer visszalöktek a földre. Harmadszor már nem hagyhattuk, hogy ne legyünk rajta az Eb-járaton. És szerencsére dupla győzelemmel sikerült elérni.

Forrás: Blikk, Index

Top 0