• Külföld
CsR

Durvuló tévévita: Ezekkel próbálja egymást lejáratni Clinton és Trump

Trump a tévévita végén azzal támadta Clintont, hogy nincs meg az állóképessége ahhoz, hogy elnök legyen, egyszerűen Clintonban nincs elég életerő - mondta Trump.

Donald Trump szerint Hillary Clintonban nincs elég életerő ahhoz, hogy elnök legyen, de támogatja őt, ha mégis őt választják meg elnöknek.

Trump a vita vége felé azt mondta, hogy Clintonból hiányzik az életerő, nincs elnöki megjelenése és szerinte képtelen lenne a hosszas kereskedelmi tárgyalásokra.

Azzal is támadta a demokraták jelöltjét, hogy bár szerinte Clintonnak valóban  vannak tapasztalatai, de ezek rossz tapasztalatok, hiszen Clinton sorozatban rossz döntéseket hozott - írja a BBC.

Clinton azzal védekezett, hogy külügyminiszterként rengeteget utazott és ez is bizonyítja, igenis megvan benne az életerő.

Trump a vitavezető többszöri kérdésére végül hajlandó volt kimondani, ha Clinton nyeri az elnökválasztást, kész teljes mértékben támogatni őt.

A vita első nagy témaköre az volt, hogyan lehet fellendíteni az amerikai gazdaságot. Trump Kínát okolta az amerikai munkahelyek elvesztéséért. Emellett ostorozta az észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezményt (NAFTA), amelyet még Hillary Clinton férje, Bill Clinton írt alá elnökként. Amikor a demokrata jelölt azt válaszolta, hogy férje elnöksége fellendítette az amerikai gazdaságot, Trump közbeszólt: az elmúlt években Hillary Clinton miért nem arról beszélt, hogy a NAFTA milyen károkat okozott az országnak. Trump többször félbeszakította Clintont, aki válasz helyett az újságírókat kérte fel Trump állításainak ellenőrzésére.

Trump szerint Barack Obama és Hillary Clinton teremtett lehetőséget az Iszlám Állam terrorszervezet felemelkedésére, mert hatalmi vákuumot teremtett Irakban, s ezzel lehetővé tette a dzsihadista terrorszervezet felemelkedését.

Clinton arra emlékeztetett, hogy Irakot a republikánus George W. Bush elnöksége idején rohanták le és a csapatkivonásról is Bush elnök döntött.

Clinton szerint fokozni kell az amerikai légicsapásokat az Iszlám Állam állásai ellen, és a terrorszervezet vezetőit kell likvidálni.

Trump szerint ha "elvették volna" Iraktól az olajat, akkor az Iszlám Államot meg lehetett volna fosztani pénzügyi forrásától.

Kommentek:

Top 0