• Belföld
Faktor

Durva, hogy verték át az idős budapesti nőt: kivonult a rendőrség

1,5 millió forint értékben csaltak ki tőle pénzt és arany ékszereket.

Az újpesti rendőrök elfogták azt a férfit és társát, akik közel 1,5 millió forint értékben pénzt és arany ékszereket csaltak ki egy idős asszonytól. A rendőrök a lefoglalt zálogjegy alapján megtalálták az ékszereket és visszaadták a nőnek.

Ismeretlen elkövető február 12-én este felhívott egy idős asszonyt, és magát az unokájának kiadva pénzt próbált meg kicsalni a sértettől, de ő közölte a telefonálóval, hogy nincs pénze, majd a beszélgetés megszakadt.

A csaló ezután egy másik újpesti asszonyt is felhívott, és unokájának kiadva magát közölte, hogy pénzre van szüksége, mert albánok tartják fogva és addig nem engedik el, amíg nem fizet. Az idős asszony a taxival érkező 54 éves G. Ferencnek egy borítékban átadott közel 1,5 millió forint értékben pénzt és arany ékszereket. A férfi ezután a megszerzett értékeket – a megbeszéltek szerint – elvitte és átadta társának, az 54 éves Sz. Józsefnek.

A nyomozók azonosították az elkövetőket és február 21-én kispesti lakásukban elfogták őket - írja a police.hu. Az újpesti rendőrök a két férfit csalás  miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Kommentek:

Top 0