• Belföld
Faktor

Durva átverés, ennek a "nyereményjátéknak" ne dőljön be

Egy csaló több tízszeres áron, hamis ígéretekkel árult közönséges matracot.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Egy 38 éves székesfehérvári nő tavaly ősszel úgy szerzett pénzt, hogy nyereményjáték hamis ígéretével idős emberek bizalmába férkőzött és több tízszeres áron közönséges matracot, ágymelegítőt adott el nekik. A mintegy 14 ezer forintba kerülő matracot, ágymelegítőt a csaló gyógyhatásúnak hazudta, és darabját 600 ezer forintért kínálta. Két hónap alatt a nő mintegy 1,2 millió forintra tett szert.

A vádlott a kiszemelt idős embereket azzal szólította meg otthonuk előtt, hogy ajándékot ad nekik, mert nyereményjátékon kisorsolták őket. Azt mondta, ingyen adja a masszírozó ágymelegítőt, ha vesznek tőle még egy ilyen terméket 600 ezer forintért.

Egyik 89 éves taksonyi áldozatával elhitette, hogy az egyenként 600 ezer forintba kerülő matracot 90 százalékos engedménnyel, 350 ezerért megkaphatja. Az idős nő 350 ezer forintot a két csomag matracért.

Hasonlóan járt egy idős szalkszentmártoni házaspár. Tőlük úgy csalt ki 600 ezer forintot, hogy folyamatosan a nem létező nyereményjátékra, a termék gyógyhatására hivatkozott.

Ugyancsak a matrac hamisan ígért kedvező élettani hatásában bízva adta oda a vádlottnak 200 ezer forint megtakarított pénzét az utolsó „nyertes”, egy 80 éves siófoki asszony.

Elfogása után a nő a kicsalt összegeket több részletben megtérítette, így az idős sértettek kára megtérült. A büntetett előéletű, jelenleg szabadlábon lévő vádlottat csalással vádolják. Az ügyészség vele szemben felfüggesztett börtön kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Kommentek:

Top 0