• Belföld
Faktor

Kilencéves gyerekekkel pucoltatta a vécét a dunaújvárosi tanító, a szülők őrjöngenek

Őrjöngenek az egyik dunaújvárosi általános iskolába járó harmadikos gyerekek szülei. Az egyik tanító ugyanis a kilencéves gyerekekkel pucoltatta ki az összerondított vécét. A gyerekek sírtak. Az igazgató vizsgálatot ígért.

Csütörtökön reggel történt a sokakat felháborító este. Az egyik tanító észrevette, hogy a vécét valamelyik gyerek nem húzta le, és még egy szandált is beledobott. A dühös pedagógus a harmadikos fiúkkal takaríttatta ki az összerondított vécét. Az egészet több tanár és a takarítónő is végignézte - írta a castellum.do.

Illusztráció: pixabay

Illusztráció: pixabay

A szülők délután tudták meg, hogy mi történt, és felháborodtak. Úgy érzik, hogy a gyerekeiket megalázták, és veszélyeztették is őket, hiszen nem kaptak semmilyen védőfelszerelést, csak vegyszereket. A vécét nem ők rondították össze, ezért igazságtalan is volt velük a pedagógus. Azt sem értik a szülők, hogy hagyhatta a többi tanár, hogy ez az egész megtörténjen.  Miért nem lépett közbe senki?

Először a közösségi oldalakon adtak hangot a véleményüknek, majd az iskola fenntartójához, a KLIK-hez,  és az iskola vezetéséhez fordultak.

A pedagógus, aki az egész vécépucolást levezényelte, utólag levelet írt a szülőknek, melyben próbálta megmagyarázni a történteket, de a szülők hiányolták - többek között - a megbánást. Azt várják, hogy az osztályfőnök mindenkitől, a gyerekektől és a szülőktől is kérjen bocsánatot.

Az iskola igazgatója az intézmény internetes oldalán próbálta nyugtatni a szülőket, megígérte, hogy kivizsgálják az ügyet.

Top 0