• Krimi
Faktor

Megkötözték és a híd alá dobták a budapesti férfit, édesanyjára törték az ajtót

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 41 éves férfival szemben, aki két társával együtt 2009 októberében elrabolt, megvert, majd Dunakeszi mellett megkötözve magára hagyott egy budapesti férfit azért, hogy a lakásában tartott készpénzt megszerezzék.

A vádlott egyik bűntársa ismerte a sértettet, üzleti kapcsolatban is álltak. A férfi 2009 őszén elmondta a vádlottnak, illetve egy harmadik bűntársuknak, hogy tud arról, hogy a sértett nagyobb összegű készpénzt tart otthon. A három férfi a vád szerint megegyezett abban, hogy a sértettet elrabolják és a pénzét megszerzik. Tervük megvalósításához béreltek egy kisbuszt és szereztek két airsoft fegyvert.

A kép csak illusztráció.

A kép csak illusztráció.

Az előre egyeztetett tervüknek megfelelően, a sértettet ismerő elkövető-társ 2009. október 2-án a késő délutáni órákban telefonon felhívta a férfit, és találkozót beszélt meg vele a XIV. kerületben. Miután a sértett megérkezett a megbeszélt helyre, a vádlott és bűntársa egy bérelt kisbusszal a helyszínre hajtott, majd rátámadt a két férfira. A sértettel lévő terhelt társuk ugyanis – a társaival megbeszéltek szerint – eljátszotta, hogy ő szintén sértettje a támadásnak, így társai úgy tettek, mintha egy sokkolóval megráznák, ő pedig összeesett. A vádlott és társa ezután a sértettet ököllel többször megütötte, sokkolóval megrázta, ezután a kezeit és lábait gyorskötözővel összekötözték, majd a férfit és a tényleges szerepét eltitkoló harmadik társukat a kisbusz csomagterébe tették.

A kisbuszt a vádlott vezette, amivel Dunakeszi mellé hajtott. Társával együtt a sértettet az erdős területen egy patakon átívelő hídhoz vitték, elvették tőle az iratait, telefonját és a lakáskulcsait, majd a megkötözött sértettet befektették a híd alá és magára hagyták.

Ezután a vádlott társaival együtt a sértett III. kerületi lakásához ment azért, hogy oda kulcsaival bejutva, megszerezzék a lakásban tartott készpénzt. A lakásban volt azonban a sértett édesanyja is, akit a tervek szerint elcsaltak volna otthonról, erre azonban nem volt módjuk, mert időközben a sértettnek sikerült a kötésből kiszabadulnia, elmenekülnie, és a történtekről az édesanyját telefonon értesítenie.

A kerületi ügyészség a korábban ismeretlen helyen tartózkodó, majd a tavalyi év végén elfogott vádlottat a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésével, valamint fegyveresen, csoportosan elkövetett rablással vádolja. Két bűntársával szemben a kerületi ügyészség már korábban vádat emelt, őket a bíróság jogerősen – egyiket 8 év, a másikat 7 év – letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte – írja az ügyészség.

Kommentek:

Top 0