• Külföld
Faktor

Drónokkal vadásznak a lopott autókra

Drónokkal vadászhatnak mostantól az Izraelből ellopott és Ciszjordániába csempészett autókra az izraeli őrző-védő vállalkozások.

Illusztráció

Illusztráció

Elsőként az Iturán nevű, autókat őrző és felkutató cég kapott engedélyt a drón bevetésére. Segítségével hamarosan visszaszereztek egy Ciszjordániába csempészett Buick Lacrosse kocsit, amelyre a Palesztin Hatóság fennhatósága alatt álló Túl-Karmban bukkantak rá. A "felderítést" követően értesítették a környéken állomásozó izraeli katonákat, akik egy vontatóra tették és hazavitték a kocsit Izraelbe.

A siker nyomán ezentúl az autók felkutatásával foglalkozó magánvállalkozások országszerte szabadon alkalmazhatják majd munkájukhoz az eddig csak a biztonsági erők rendelkezésére álló drónokat.

Így várhatóan közvetlenül az ellopásuk után megtalálhatják majd az általában gyümölcsösökben és lakatlan részeken elrejtett kocsikat, amelyeket később általában szétszednek és alkatrészként adnak el a tolvajok. A drónok segítségével azonnal tudathatják a rendőrséggel a fellelt autók helyét - írja az MTI.

A biztonsági okokból fokozott határellenőrzés miatt az utóbbi években csökkent Izraelben az autólopások száma. A rendőrségi statisztikák szerint idén januártól májusig 5400 esetet jelentettek, ami 19 százalékos csökkenést jelent a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

Kommentek:

Top 0