• Krimi
Faktor

Bevetették a legmodernebb eszközt a magyar rendőrök: drónnal buktatták le a tolvajokat

A fűtési szezon közeledtével megszaporodnak a falopásokról szóló bejelentések. A szigetvári rendőrök ezért a modern technikát is segítségül hívták, drónnal vadásztak tolvajokra az erdőkben.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A Zsaru magazin arról számolt be, hogy szeptember elsején egy erdész jelentette: a Somogyhatvan határában lévő területről több köbméternyi már kitermelt fa tűnt el. A tolvajok akcióját rögzítette egy vadkamera. A képeken jól látszott, hogy egy férfi és egy nő egy rendszám nélküli teherautóra pakolja a rönköket.

„Hogy a lopott fa elrejtésére kiválóan alkalmas erdős vidéket mind gyorsabban és hatékonyabban átvizsgálhassuk, kitaláltuk, hogy Kolics Imrének, a Szigetvári Rendőrkapitányság Hivatala főelőadójának segítségét vesszük igénybe. A kolléga drónjával végigpásztáztuk a környéket, hátha megpillantjuk valahol az ellopott tölgyeket” – mondta a lapnak Pankász László Alezredes, a Szigetvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A zsákmány ugyan nem lett meg, de a gyanú egy helyi párra terelődött, mert a drón képein meglátták a vadkamera felvételeiről ismerős bordó furgont a gyanúsítottak házának közelében. Átvizsgálták az otthonukat, végül mindketten beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy már el is adták a fát. A rendőrök pedig elmentek a vevőhöz is, de már ő is továbbértékesítette a lopott készletet. Az ügyben lopás miatt indult eljárás, a páros szabadlábon védekezik.

Kommentek:

Top 0