• Külföld

Drónnal készült fotók a klímaváltozás hatásairól

A drónok egyre népszerűbb eszközökké váltak, ha arról van szó, hogy nagyobb távlatból kell bemutatni a földön történő eseményeket. Azonban egy képsorozat megmutatta, hogy ezek a fotók nem csak gyönyörködtetni tudnak – hanem felhívhatják a figyelmet olyan problémákra, amelyek az egész világot érintik.

A képre kattintva galéria nyílik!
Brazília a sártenger után
Fotó: Dronestagram

A képre kattintva galéria nyílik! Brazília a sártenger után Fotó: Dronestagram

Javában zajlik a párizsi klímacsúcs, melyen 195 ország vezetője próbálja elérni egy olyan, globális klímavédelmi egyezményt, melyben a Föld légkörének felmelegedését két Celsius-fokban maximalizálják. Az eddig is egyértelmű volt, hogy ha nem történik valami változás, melynek keretein belül aktív cselekvéssel meg lehet fékezni a globális felmelegedés hatásait, akkor a helyzet visszafordíthatatlanná válik: a Föld több része lakhatatlanná válna, egyes országok annyira felforrósodnának, hogy a lakosok meghalnának, máshol ciklonok pusztítanának, a megemelkedő óceánszintek országokat tüntetnének el, a mezőgazdaság pedig ilyen körülmények között képtelen lenne kiszolgálni az emberiség igényeit.

A szavaknál azonban sokkal erősebbek a képek – a drónnal készült fotók pedig ijesztő képet mutatnak a Föld mostani arculatáról.  Így a madártávlatból készült képeken látható, hogy például Indonéziában fuldokolnak az emberek a légszennyezettségtől, Brazíliában sártenger pusztít, Litvániában szigeteket nyel el a víz, Kalifornia partjain pedig a hullámok már az épületek oldalait csapkodják.

A párizsi klímacsúcs november 30-án kezdődött, és december 11. lesz a konferencia zárónapja.

Top 0