• Külföld
Faktor

Drónok lehetnek a legújabb pizzafutárok

A világon elsőként Új-Zélandon indítják el a drónos pizzaszállítást az ország innovatív légiközlekedési és szállítási szabályozásának köszönhetően.

Illusztráció

Illusztráció

Simon Bridges új-zélandi szállítási miniszter csütörtökön jelentette be, hogy egy amerikai pizzalánc, a Domino's Pizza és az ember nélküli légi járművet (UAV) fejlesztő Flirtey cég együttműködésével, valamint az ország előremutató légi szabályozásának köszönhetően hamarosan drónos házhozszállítással is megkaphatják pizzájukat az új-zélandi fogyasztók.

A szigetország tavaly augusztusban fogadott el olyan új légi szabályozást, amely lehetővé teszi a drónok alkalmazását szórakozási és kereskedelmi célokból.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az UAV-keretrendszer Új-Zélandon világszínvonalú. A kormány továbbá a sofőr nélküli járművekkel és a kis személyszállítási szolgáltatásokkal kapcsolatos törvényeket is frissítette, hogy az ország megőrizze előkelő helyét a szállítási innovációk terén.

A Domino's közreműködésével a drónos pizzaszállítás mellett a sofőr nélküli közúti pizzaszállítást is tesztelik Új-Zélandon. A pizzafutár-robot már nem ismeretlen jelenség Új-Zélandon, de eddig csak utcaszinten lehetett "beléjük botlani". A Domino's saját leányvállalata, a Technik DRU (Domino's Robotic Unit) négykerekű szállító robotjai a fővárosban, Wellingtonban róják az utakat.

Kommentek:

Top 0