• Külföld
Faktor

Nem engedik szülni a nőt, mert drogos

Megosztó döntést hozott egy New York-i bíró, sorozatosan kapja a kritikákat: ítéletében megtiltotta egy négygyerekes anyának, hogy újra teherbe essen.

A lapokban csak Brandy F-nek nevezett nő prostituáltként keresi a pénzét és bevallottan kábítószerfüggő. Gyerekeit nem ő neveli, mivel függőségével korábban többször is az életüket veszélyeztette - írja a Fox News.

A nő felügyeleti jogát felfüggesztették, az ítélet szerint addig nem láthatja a gyerekeit, míg a kábítószer rabja. Csak a rehabilitációs központtal kerülheti el a börtönt, bár a bírói döntés szerint akkor nem kerülne rács mögé, ha a tiltás ellenére újra gyereket várna. Ha Brandy újra tiszta lesz, legkisebb kisfiát visszakaphatja – de ha születne addig újabb gyereke, akkor ezzel a bíró szerint fiú boldogsági esélyeit csökkentené.

A nő 16 éves fia már 10 éve a nagymamájával él: azután vették el az anyától, hogy a gyerek magába állította a nő egyik injekciós tűjét. A további három terhesség alatt Brandy végig ivott és drogozott, a két középső gyerek – akik később nevelőszülőkhöz kerültek – már drogfüggőként jött a világra, a legkisebb pedig koraszülött volt, hetekig inkubátorban tartották, mert nála azonnal jelentkeztek az elvonási tünetek.

A bíró szerint az ilyen esetek a fogamzásgátlás szükségességére hívják fel a figyelmet, míg kritikusai szerint az ítélet alapvető jogokat sért meg: senki nem szólhat bele mások gyermekvállalási szándékába.

Kommentek:

Top 0