• Külföld
Faktor

Lecsaptak a rendőrök a reptéren: saját testükre erősítették a légiutas-kísérők a tiltott szert

Kábítószert csempésztek egy malajziai légitársaság alkalmazottai.

A Malindo Air nevű malajziai légitársaság légiutas-kísérő személyzetének több tagját azzal vádolják, hogy egy olyan bűnbanda tagjai, amely kábítószert csempészett Malajziából Ausztráliába - közölte szerdán az ausztrál rendőrség.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Az elmúlt két hétben nyolc embert vettek őrizetbe Melbourne-ben. A rendőrség szerint a bűnbanda mintegy 20 millió ausztrál dollár (mintegy 4 milliárd forint) értékű heroint és metamfetamint csempészett be Ausztráliába. A nyomozók szerint a drogokat a légi személyzet tagjai saját testükre erősítve vitték Malajziából Melbourne-be vagy Sydney-be. Négy férfit és négy nőt vettek őrizetbe, közülük hatan vizsgálati fogságban maradnak májusig, a bírósági eljárásig, ketten pedig óvadék ellenében távozhattak. A bűnszervezet öt éve működött, és az ausztrál ABC közszolgálati adó információi szerint a nyolc gyanúsított közül legalább kettő a Malindo Air alkalmazottja volt.

Ausztrália Victoria államának rendőrfőnöke, Tess Walsh elmondta, hogy a bűnszervezetet vietnamiak irányítják Melbourne-ből.

A rendőrség januárban luxusautókat, több ezer dollárnyi készpénzt és drogot foglalt le több melbourne-i razzia során.

Victoria állam határrendészetének parancsnoka, Craig Palmer hangsúlyozta, hogy a légitársaságok alkalmazottai sem állnak a törvények felett, és súlyos büntetésre számíthatnak azok, akik arra használják pozíciójukat, hogy megpróbálják kijátszani a határellenőrzést.

Tavaly júniusban a Malaysian Airlines egy légi utaskísérőjét őrizetbe vették a melbourne-i reptéren, miután poggyászában megkísérelt becsempészni az országba 3,5 kilogramm heroint - írja az MTI.

Kommentek:

Top 0