• Belföld
Faktor

Dráma Máriabesnyőn: a nagymama szeretné magához venni a réten hagyott csecsemőt

M. Gabriella megszülte és magára hagyta a kicsit, akit sikerült megmenteni.

Vértócsa megrendítő látványa jelzi Gödöllő-Má­ria­besnyőn azt a helyet, ahol M. Gabriella csütörtök délután megszülte, majd magára hagyta újszülött csecsemőjét. Az elhagyatott ösvényen haldokló picit még időben megmentették, a helybéli nőre pedig már kutyasétáltatás közben bukkantak a zsaruk.

"A páromhoz sétáltam fél háromkor, amikor a lábam előtt megláttam a kis fejét és a kezét. Csupa vér és kosz volt a meztelen teste, s a méhlepény is ott volt mellette. Minimálisan mozgott, néhány becsomagolt zokni volt körülötte" – emlékezett vissza a Borsnak Pintér Patrik, aki pánikolva rohant segítséget kérni. Amíg ő a szomszédos utca végén igazoltató rendőrökhöz, párja a babához sietett.

"Először észre sem vettem, olyan pici volt szegény. Aztán a karomba vettem. Akkor sírt fel, amikor beszélni kezdtem hozzá. Megdöbbentő, de a méhlepényben volt egy folyadékkal teli tampon. A kihűléstől már kezdett lilulni a feje, a szakemberek szerint percei lehettek hátra" – mesélte tegnap a helyszínen Pataki Henrietta.

Kiderült: a dráma helyszíne mellett élő Sándor Gyula látta meg először a kicsit, amikor kutyasétáltatás után ment haza. A Borsnak elmondta: gyorsan megnézte a csöppség pulzusát, aztán hívta is a mentőket.

A lap információi szerint a kisfiú mindössze fél kilóval, a terhesség hetedik hónapjában született.

Megmagyarázhatatlan tette után M. Gabriella hazament, majd útnak indult kutyát sétáltatni. A 28 éves nő végül a közelben lévő templomnál rosszul lett. A mentők onnan vitték el rendőri kísérettel.

"Nem láttunk rajta semmi szokatlant, nem tudtuk, hogy terhes. Véres volt a nadrágja, amikor hazaért, de azt hittem, csak női gondjai vannak. Párkapcsolata nem volt, velünk élt itthon. A munkahelye megszűnt, nem nagyon járt el sehova" – magyarázta megtörten Gabriella édesanyja, Marika.

"Természetesen kitartok mellette, de megbocsátani nem tu­dok. Megtarthatta volna a picit, segítettünk volna neki mindenben. Ha visszakerülhetne hozzánk a kicsi, mi felnevelnénk" – tette hozzá kisírt szemmel a nagymama, aki hét gyereket nevelt fel tisztességben.

Kommentek:

Top 0