• Belföld
Faktor

Dráma a bíróságon: a megölt Csenge édesanyja fájó dolgokat mondott

A 17 évesen megölt Csenge bekeretezett képével jelent meg a bíróságon az anya.

Másfél év után először találkozott a bíróság folyosóján a 2017-ben brutálisan megölt K. Csenge édesanyja és a fiatal lány meggyilkolásával vádolt B. Roland szülei.

Az áldozat anyja egy percig sem habozott: a fiú családjához lépett, kezében lánya fényképével. A kővé dermedt házaspár szólni sem tudott, amikor Farkas Róza közölte velük: egyszer sem kértek bocsánatot, pedig ugyanazon a településen, Borsodnádasdon élnek. A zokogástól szinte reszkető nő nem várt már hasonló gesztusra, mindössze annyit kért, hogy jól nézzék meg lánya bekeretezett fényképét.

A drámai pillanatok után pár perccel bilincsben a tárgyalóterem felé vezették B. Rolandot. Az anya neki is közvetlen közelről megmutatta Csenge portréját, miközben azt mondta: „Nézd, kit öltél meg!”

B. Roland próbálta elfordítani a fejét, hogy ne kelljen a lány képére néznie. A tárgyalás szünetében Farkas Róza a legmélyebb érzéseiről beszélt a Blikknek.

"Egy éve pszichiátrián kezelnek, már tudom, milyen a pokol. Amikor néha hazamegyek, naphosszat csak nézek ki az ablakon, várom haza a kislányomat. Nagyon erős orvosságokat kapok, de így sem tudok aludni, egyfolytában hallom, ahogy kiabál: Anya, anya!" – mondta a megtört édesanya.

"A fiú anyja a házunktól 200 méterre dolgozik, mégsem jött be egyszer sem, hogy beszéljünk" – mesélte Róza, aki azt is sérelmezi, hogy sokan rá és a családjára neheztelnek, mert nem vettek elégtételt a gyilkossággal vádolt fiatal családján.

2017. szeptember 4-én Csenge lemeztelenített holttestét egy vízgyűjtő aknában találták meg. A lány előző nap a barátaival sütögetett, majd találkozott B. Rolanddal, aki alkoholt fogyasztott és herbálos cigarettát is szívott. A két fiatal összeveszett: a fiú arcon ütötte a lányt, majd bedobta az aknába. Csenge halálát fulladás okozta. Roland végig tagadta, hogy ő végzett a lánnyal. Azt állította, miután beszélgettek, különváltak, majd később, amikor egy erdős részen sétált, megtalálta hason fekve Csengét. Mivel nem volt a lánynak pulzusa, megrémült, ezért a testet ijedtében a vízgyűjtő aknába dobta.
Kommentek:

Top 0