• Belföld
Faktor

Durva drágulás jön a Balatonnál, több száz forinttal többe kerülnek a kedvenceink

A balatoni büfék nehéz helyzetben vannak.

Jelentős áremelkedéssel számolhatnak az idén a Balatonnál nyaralók – nyilatkozta Makkos Péter, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) fonyódi elnöke a Magyar Időknek. Ennek oka szerinte, hogy jelentősen nőttek a szezonális büfések kiadásai a szakmunkás-bérminimum emelkedése, valamint a magas közterhek miatt.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Fotó: Simay Dóra

A munkaerőhiány idén is komoly gondot okoz majd, ráadásul az idén kevesebb diákmunkásra számítanak, mivel a tapasztalatok szerint sokan külföldön vállalnak nyári munkát. Ennek következtében emelkednek majd az árak, a lángosért 300-400 forint helyett az idén akár 500 forintot is elkérhetnek, a pluszfeltét pedig további 200-300 forinttal is drágább lehet. Sört 400 forint alatt már kevés helyen ihatunk, a félliteres ásványvízért pedig a legtöbb vendéglátós legalább 200 forintot is elkér.

Makkos az ételek minőségének fontosságára is felhívta a figyelme. Elmondta, a Balaton környékén az egyik balkáni országból hazánkba települt cukrászati lánc fagylaltjával komoly gondok vannak, a hamisított fagylalt állítólag ártalmas az egészségre, sok benne a növényi zsiradék, és allergén anyagokat is tartalmaz.

Kommentek:

Top 0