• Külföld
MZ/X

Drága mulatság Marilyn Monroe-ért rajongani

Az Ikonok és idolok: Hollywood címen megrendezett kétnapos árverésen rekordáron keltek el a legendás színésznő relikviái.

Kétszázötven-ezer dolláros rekord áron kelt el egy árverésen Marilyn Monroe Arany Glóbusz-díja

Rekord áron, átszámítva 70,9 millió forintért kelt el a Julien's Auctions árverési ház Beverly Hills-i aukcióján Marilyn Monroe Arany Glóbusz-díja - közölték helyi idő szerint szombat éjjel árverési illetékesek.

A Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete (HDPA) által 1961-ben a legjobb színésznőnek adományozott díj korábban soha nem látott áron kelt el.

Ezen kívül Monroe hollófekete, kétüléses, 1956-ban gyártott Ford Thunderbird autója, amely most első ízben került kalapács alá, 490 ezer dolláros (közel 130 millió forint) áron talált vevőre az Ikonok és idolok: Hollywood címen megrendezett kétnapos árverésen. A színésznőt gyakran fotózták az autóban férjével, Arthur Miller drámaíróval 1956-ban történt házasságkötésük után. A filmcsillag 1962-ben történt haláláig hat éven át használta a gépkocsit.

Darren Julien, a Julien's Auctions elnöke szerint az autó "nemcsak autótörténeti érdekesség, de egy valódi hollywoodi legenda dicsfénye, romantikája és tragédiája övezi". Monroe 1962-ben tanára, Lee Strasberg drámapedagógus fiának adományozta az autót. A jelenlegi - a nevét felfedni nem kívánó - tulajdonos rendszáma és egyéb dokumentumok alapján nyomozta ki az autót. A gépkocsit felújítják, de a főbb alkatrészeit megtartják.

Gazdára talál még a Playboy magazin első számának egyik példánya, a címlapon Marilyn Monroe-val és a lapalapító Hugh Hefner aláírásával 32 ezer dollárért (9 millió forint) a színésznő közel tucatnyi használati tárgya mellett. 

Kommentek:

Top 0