• Sport
Faktor

Döntőbe jutottak a férfi vízilabdások Olaszországban

A magyar férfi vízilabda-válogatott a trieszti olimpiai selejtezőtorna elődöntőjében 15-9-re legyőzte Franciaországot, így vasárnap döntőt játszhat. Utána pedig várhatja az olimpiai torna selejtezőjét!

Fotó: waterpolo.hu/Dobos Sándor

Fotó: waterpolo.hu/Dobos Sándor

Azok után, hogy a trieszti negyeddöntőkkel kialakult az olimpia teljes mezőnye, a nemzetközi szövetség vezetői elkészítették a vasárnapi sorsolás előtt a kalapok besorolását.

1. kalap: Szerbia és Horvátország

2. kalap: Görögország és Montenegró

3. kalap: Egyesült Államok és Ausztrália

4. kalap: a trieszti selejtező 4. helyezettje és Japán

5. kalap: a trieszti selejtező 1. helyezettje és a trieszti selejtező 2. helyezettje

6. kalap: a trieszti selejtező 3. helyezettje és Brazília

A pénteki, németek elleni siker után a már egyszer, a csoportmeccsek során 13–7-re legyőzött franciák újabb legyőzése nem okozott gondot. Persze, mit érdekelte mindez az ellenfelet, amelynek 1992 után sikerült újra kivívnia az olimpiai szereplést.

Az első trieszti napon 6–0-val indított Benedek Tibor csapata, ezúttal „csak” 4–2-vel. Hárai Balázs labdaszerzés után úszott meg és lőtt gólt, majd Kovacevic egyenlített előnyből. Hárai aztán kiharcolt, majd a falból belőtt egy emberelőnyös helyzetet, majd Manhercz Krisztián jegyzett nagy gólt távolról.

A kapunkat védő Bisztritsányi Dávid nagy védése után Hosnyánszky Norbert fejezett be pontosan egy lefordulást, majd Simon hozta közelebb a franciákat – így lett 4–2. A második negyedben Hárai harcolt ki egy büntetőt, amelyet Manhercz lőtt be, majd Bisztristányi védett nagyot. Vámos Márton „szokásos” óriási szabaddobása következett (6–2), Peisson azonban számára szerencsés helyzet után szépített. Sokadik kapufánk után Bisztristányi védett, Manhercz megúszott, a labda érkezett, amit az ifjú szegedi játékos belőtt a kapuba (7–3).

Bisztristányi elkapta a fonalat, az OSC kapusa jól védett, így le-le tudtunk fordulni a fáradó rivális ellen. Más kérdés, nem minden lehetőséget használtunk ki, nyilván a fáradtság, a kimerültség, a pénteki izgalmak után lehetetlen volt újra maximális teljesítménnyel játszani. De szükség sem volt rá.

Még akkor sem, ha Blary szépített, Zalánki Gergő lövését fórban Garsau védte, és Kovacevic 7–5-re alakította az eredményt. Benedek Tibor időkérése után Varga Dénes bizonyította, van figyelem – remek góllal növelte újra kettőre (8–6) a különbséget.

12–7-nél minden bizonnyal az erejükkel elkészülő franciák is beletörődtek a vereségbe. A vége (gólt lőtt még sorrendben Manhercz, Saudadier, Hárai, Izdinsky és Varga Dániel) 15–9 lett, senki sem volt boldogtalan.

Folytatás vasárnap 17 órakor a Spanyolország–Olaszország elődöntő győztese ellen (Tv: M4).

Forrás: waterpolo.hu

Férfi olimpiai selejtező, Trieszt

Elődöntő

Magyarország–Franciaország 15–9 (4–2, 4–4, 2–1, 5–2)

Spanyolország–Olaszország 20.30

Az 5-8. helyért

Németország–Hollandia 7–8 (2–1, 3–0, 2–3, 0–4)

Kanada–Románia 14–7 (5–3, 4–0, 2–1, 3–3)

Top 0