• Sport
András Ferenc

Döntetlennel kezdte az évet a Barcelona

Gólnélküli döntetlent játszott egymással az Espanyol és a Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának nyitómeccsén. Lionel Messi és Luis Suárez is rúgott egy-egy kapufát, de gólt nem tudott szerezni egyik csapat sem.

Fotó: Europress - PAU BARRENA / AFP

Fotó: Europress - PAU BARRENA / AFP

A La Liga nyitómeccse a héten az Espanyol-Barcelona volt. Mivel városi riválisokról van szó, ezért az első félidőben a hangulat feszült volt, négy sárgát is kiosztott a bíró. A legnagyobb gólhelyzet az első 45 percben Lionel Messi előtt adódott, aki a kapufát találta el egy szabadrúgás után.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Iniesta cselei:

    A második félidőben is inkább Barcelona fölény volt, ezt jól mutatja, hogy a meccsen a Barcelona 74 százalékban birtokolta a labdát. A kapura lövéseket tekintve is a Barcelona volt a jobb, az Espanyol a kaput sem találta el az egész meccsen. A második félidő legnagyobb helyzete Suárez előtt adódott, aki egy szép cselsorozat végén szintén kapufát rúgott.

    A Barcelona mezőfölénye ellenére nem lett gól a mérkőzésen, a végeredmény maradt a 0-0.

    A döntetlennek köszönhetően a Barcelona továbbra is vezeti a bajnokságot, de ma átveheti a vezetést az Atletico Madrid, ha nyerni tud. A Barcelona a klubvilágbajnokság miatt egy meccsel kevesebbet játszott így is, mint a riválisai.

    Top 16