• Krimi
Faktor

Ez vár az elgázolt kőbányai bankrablóra, súlyos ítélet született

A férfi több év börtönre számíthat.

Megszületett az elsőfokú ítélet annak a fegyveres rablónak az ügyében, akit tavaly novemberben Kőbányán egy fegyveres bankrablás után, menekülés közben elgázolt egy szabályosan közlekedő autó. A balszerencsés rabló most 11 év fegyházat kapott.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A férfi aznap magához vett egy forgótáras, gumilövedék kilövésére alkalmas, ám kinézetre valódinak látszó fegyvert, a fejét és arcát kapucnis pulóverrel, baseballsapkával és napszemüveggel takarta el, majd bement az általa kiszemelt X. kerületi bankfiókba. Ott a fegyvert ráfogta két alkalmazottra és öt ügyfélre. Ezután az egyik alkalmazottat arra kényszerítette, hogy vezesse őt a pénztárhoz, követelte a pénzt és figyelmeztette a dolgozót, hogy ne nyomja meg a pánikgombot.

A vádlott kivette a pénz nagy részét, mintegy két és fél millió forintot, majd azzal távozott a bankból. A rendőrök rövid időn belül a helyszínre értek. A vádlott erre futásnak eredt, de egy zebránál az úttestre lépve elsodorta őt egy szabályosan közlekedő kocsi. A rendőrök a férfit elfogták, a rabolt pénzt tőle lefoglalták.

Az ügyben most elsőfokú, nem jogerős ítélet született; a kerületi ügyészség vádirata alapján az ügy vádlottját a Pesti Központi Kerületi Bíróság 11 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Top 0