• Külföld

Trump meglovagolja a Pokémon-őrületet: elkapta Hillary Clintont - videó

Donald Trump legújabb kampányvideója a pár nap alatt világméretűvé nőtt "járványt", a Pokémon Go játékot használja arra, hogy Hillary Clintont kritizálja.

A 15 másodperces videóban Hillary Clintont zárják pokélabdába. Miután a demokrata elnökjelöltet a piros labda bezárja, felugrik a „Hillarymon” jellemzése, ugyanúgy, mint a rendes játék esetében, amikor új Pokémont sikerült levadásznunk.

Illusztráció. Forrás: Europress - AFP/Oli Scarff

Illusztráció. Forrás: Europress - AFP/Oli Scarff

A Hillarymon ezek alapján gyakran hazudik az amerikai népnek, szereti meghamisítani a rendszert, valamint szupertitkos emaileket közzétenni. Ha pedig továbbfejlődik – ugyanúgy, ahogy egy rendes Pokémon is tovább tud fejlődni – munkanélküli lesz.

A Pokémont 1996-ban Satoshi Tajiri ötlete alapján készítették el eredetileg, a Game Boy kézi játékkonzolra tervezve. A Pokémon animesorozat a videojátékok feldolgozása, de nem követi szorosan azok cselekményeit. A Pokémon Company legújabb játékát a Nintendo és a Google-ből kivált Niantic közreműködésével készítették. Az iOS és Android operációs rendszerre írt programmal a való életben, tehát az utcasarkon vagy a parkokban feltűnő szörnyecskéket a telefon térképe alapján lehet becserkészni, és küzdeni ellenük.

Kommentek:

Top 0