• Külföld
Faktor

Fogyókúrára ítélték Trumpot

Az elnök nagyon egészséges, csak le kell fogynia - mondta Ronny Jackson, a Fehér Ház orvosa, aki múlt pénteken vizsgálta ki Donald Trump elnököt, az eredményeket pedig ketten sajtótájékoztatón ismertette.

Fotó: Europress / Nicholas Kamm - AFP

Fotó: Europress / Nicholas Kamm - AFP

Az orvos jobb táplálkozást és több mozgást ajánlott az elnöknek. Köztudomású, hogy Trump nagyon szereti a zsíros ételeket, például a sült csirkét vagy a hamburgert, és bár golfozik, de akkor sem mozog túl sokat, mert kisautóval közlekedik a golfpályán is.

A szokatlanul hosszú, több mint egyórás sajtóértekezleten az orvos részletesen beszámolt Donald Trump egészségügyi állapotáról. A 71 éves elnök 190 centiméter magas és 108 kilós. A vérnyomása 122/74, ami a normális értékek között van, viszont kicsit magas a koleszterinszintje. Kérésére kognitív vizsgálatot is végeztek rajta, amelyeknek célja annak feltárása volt, vajon van-e bármiféle mentális problémája, kezdődő Alzheimer-kórja vagy szenved-e demenciában. Ehhez harminc kérdésből álló tesztet töltettek ki vele. Ronny Jackson elmondta: "a harmincból harmincat kiválóan oldott meg". Az orvos hangsúlyozta:

"az elnök rendkívül éles eszű, mentálisan teljesen ép."

Ronny Jackson - aki egyébként napjában többször is találkozik az elnökkel és az utazásaira is elkíséri őt - azt javasolja Trumpnak, hogy növeljék meg a koleszterinszintet csökkentő gyógyszerének adagját, a Fehér Házban legyen egy táplálkozási szakértő is, aki a szakácsokkal konzultál, valamint ki kellene dolgozni egy napi rendszerességgel elvégzendő mozgásprogramot is.

"Sokkal lelkesebb a diétáért, mint a napi mozgásért, de szerintem mind a kettő meglesz"

- mondta a Fehér Ház orvosa.

Kommentek:

Top 0