• Külföld
Maksa Mónika

Donald Trump Kim Dzsong Un-t dicséri

Trump szerint az észak-koreai diktátor erősen kézben tartja országát, mert "ő a főnök". Az elnökjelölt-aspiráns csodálattal beszélt Kim Dzsong Un-ról és azt mondta, mert "nem lehet vele viccelni".

A republikánus politikus szombaton Iowában tartott beszédet. Megismételte azt az álláspontját, hogy a muszlimokat nem kellene az Egyesült Államokba beengedni.

Forrás: Europress - Getty Images/Scott Eisen

Forrás: Europress - Getty Images/Scott Eisen

Beszédében Trump Kim Dzsong Un-t pedig megdicsérte, amiért 28 évesen meg tudta szilárdítani hatalmát. Az észak-koreai diktátor 28 évesen került az ország élére, ekkor kivégeztette nagybátyját, Csang Szung Taeket is - írja az Independent.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Donald Trump azt mondta, hogy Kim Dzsong Un-t el kell ismerni annak ellenére, hogy "eszelős". Szerinte nem sok huszonéves tudná átvenni az ország vezetését, mint ahogy ő tette. „Ő a főnök. Elképesztő” - mondta róla. Arról is elismerően szólt, ahogy a nagybátyját megölette és mindenkit eltörölt, aki az útjában állt. „Ezzel a fickóval nem lehet játszadozni, nem játszadozhatunk vele. Mert tényleg vannak rakétái és tényleg vannak atombombái.”

    Azután mondta Trump ezeket, hogy Észak-Korea újabb nukleáris fegyvereket tesztelt és hogy bejelentette: hidrogénbombájuk is van.

    Trump nem csak Kim Dzsong Un-t dicsérte eddig, beszélt már korábban Putyin erényeiről is.

    Top 16