• Külföld
Faktor

Donald Trump az internetet is betiltaná az Iszlám Állam miatt

Donald Trump, a republikánus elnökjelölti verseny fő esélyese először azzal a kijelentésével okozott hatalmas vitát, hogy nem engedne be muszlimokat az Egyesült Államokba, később pedig az internet lekapcsolása mellett érvelt egy rendezvényen. Szerinte nem szabad a szólásszabadság miatt aggódni, hiszen csak így lehet megvédeni a fiatalokat a radikális eszméktől.

Rengeteg embert veszítünk az internet miatt, és ezzel kezdenünk kéne valamit. Beszélnünk kell Bill Gatesszel és másokkal arról, hogy bizonyos régiókban talán le kéne zárni a világhálót

– mondta a legnépszerűbb republikánus elnökjelölt-aspiráns. Azt is mondta: ebben szerinte nincs semmi jogsértő, csak „őrült emberek” panaszkodnának a szólásszabadság korlátozása miatt.

Trumpot már republikánus párti riválisai is keményen kritizálták radikális kijelentései miatt, a média nagy része pedig rendkívüli hírként hozta és idegengyűlölőnek nevezte muszlimokkal kapcsolatos megjegyzését.

Trump teljesen fasiszta lett

– állt például a világ egyik legnagyobb híroldalának, a The Huffington Postnak a címlapján, amelyik bejelentette: mostantól ismét a politika rovatban foglalkozik Donald Trump kampányával.

Július óta ugyanis csak a szórakozás szekcióban tárgyalták a Trumppal kapcsolatos híreket, arra hivatkozva, hogy kampánya közelebb áll egy vurstli, mint a komolyan vehető politika világához. Ez azonban most megváltozott: többé nem találják szórakoztatónak Trump mondatait, akinek „elvetemült bejelentése nyilvánvalóvá tette, hogy kampánya mára az amerikai politika egyik visszataszító és veszélyes erejévé vált” – indokolták az átsorolást a szerkesztők.

Top 0