• Belföld
Faktor

Fejlemények a dombóvári családi tragédia ügyében: így élte túl az édesanya

A tragédiában egy öttagú családból négy ember vesztette életét.

Egyetlen túlélője volt a szörnyű dombóvári balesetnek, amiben egy egész család vesztette életét pénteken egy viharban kidőlt fa miatt. Az öttagú kis­vaszari család épphogy hazaindult a dombóvári kórházból, amikor a pusztító szélvihar váratlanul kicsavart egy hatalmas, negyvenméteres fát, ami pont a fehér Peugeot-juk tetejére csapódott. A hátsó ülésen utazott egy alig fél éves csecsemő és egy tinédzserlány is. Csupán az anyósülésen ülő O. Éva maradt életben. A többieknek esélyük sem volt.

Illusztráció.

Illusztráció.

"Menet közben érte őket a halál. A kocsit vezető Attila az utolsó pillanatban még reflexből lehajtotta a felesége fejét, magán már nem tudott segíteni, de a szerelme életét így megmentette" – mondta a szerencsétlenül járt család egyik hozzátartozója a Borsnak.

Túlélésében főként ez játszott közre, de mint Éva elmondta, az is, hogy a zuhanó fa éppen a két ága közötti részével csapódott be a fejénél. A halálautó hátsó ülésén a házaspár lánya, a 17 éves H. Eve­lin és az otthon maradt fiuk felesége, a 20 éves K. Mónika ült az öt hónapos kislányával, Hannácskával. Az új­donsült kismama délután hasfájásra panaszkodott, ezért kellett elvinniük a kórházba, a vizsgálatok után pedig már mehettek is haza.

A szörnyű tragédia óta már kiderült, hogy az ősfát az előző éjszakai hatalmas vihar lazította ki a földből. "Úgy gondoljuk, a tragédiát nem lehet csak a természeti csapásra fogni" – mondta a Blikknek Éva fivére. "Több dombóvári ismerősünk jelezte nekem, hogy sokan kérték már az illetékeseket a fa kivágására, mert világosan látták, teljesen elkorhadt a törzse, így előbb-utóbb kidőlhet" – tette hozzá a férfi.

Dombóvár polgármestere a közösségi oldalán egy bejegyzésben fejezte ki a részvétét. Elmondása szerint amennyiben igény van rá, mindenben segítik a hozzátartozókat, ám felelősnek nem érzik magukat a történtek miatt, mert a fa nem az önkormányzat tulajdonában állt.

Kommentek:

Top 0