• Krimi

Dohánybolti rablássorozat miatt emeltek vádat

Vádat emeltek négy férfi ellen, akik több mint harmincszor törtek be, legtöbbször dohányboltokba. A lopott árut tovább értékesítették.

Ibolya Tibor, a fővárosi főügyész elmondta, hogy bűnszövetségben üzletszerűen elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt négy férfi ellen emeltek vádat. A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség szerint öt hónap alatt több mint 30 helyre törtek be. Főleg dohányboltokat raboltak ki és összesen több mint 45 millió forint kárt okoztak. Csaknem 30 millió forint értékű dohányárut raboltak el, amelyet tovább értékesítettek a bolti ár feléért.

A betörők 2014 szeptembere és 2015 februárja között főleg Budapesten és Pest megyében raboltak. A vádirat szerint a négy férfi előre megállapodott arról, hogy hogyan és hova törnek be. Kifejezetten a lopáshoz vettek egy autót, amelyre szintén lopott rendszámokat szereltek.

Az autót és a betöréshez használt eszközöket egy gyömrői tanyán tárolták. A tanyán találkoztak a betörések előtt, ahol terepszínű vagy sötét ruhába öltöztek, a fejükre csuklyát és maszkot, kezükre pedig kesztyűt húztak. Az autóban összehegesztett szögeket tároltak, mert azt tervezték, hogy menekülés közben szétszórják azokat az úton.

Az ügyészség a négy férfit többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopással vádolja - írja az MTI.

Top 0