• Sport

Dobogóval kezdte a szezont Michelisz Norbert

A Francia Nagydíjjal kezdetét vette a túraautó-világbajnokság (WTCC) idei szezonja. Michelisz Norbert a gyári Hondával remekül mutatkozott be, két szép előzést bemutatva a harmadik helyen végzett.

Fotó: wtcc.com

Fotó: wtcc.com

Elkezdődött a WTCC 2016-os szezonja Franciaországban. Michelisz Norbert az időmérő edzésen a hetedik helyen végzett, de mivel az előtte végző Bjorkot visszasorolták, ezért a magyar versenyző hivatalosan a 6. helyen végzett.

Idei változatás, hogy az első futamon alkalmazzák a fordított rajtsorrendet az első tízben, így Michelisz az első, állórajtos versenyen az ötödik helyről indult. A Zengő Motorsport versenyzői motorhiány miatt nem álltak rajthoz.

A rajtot követően Michelisz nem vesztett pozíciót egy kört követően is az 5. helyen állt. A rajtnál Micheliszt megelőzte Ekblom, a Volvo nagyon jól rajtolt. Michelisz azonban a 3. kör végén, a célegyenes ráfordítóban szépen előzte vissza a svéd pilótát, és már a negyedik helyen autózott.

Ezt követően Michelisz a gyári Hondával folyamatosan közeledett a harmadik helyezett Valentéhez. A 12. körben Michelisz utolérte a Lada pilótáját, viszont a másik gyári Hondával megérkezett Monteiro Michelisz mögé. Ekkor Michelisz egy bravúros előzéssel megelőzte Valentét, és három körrel a vége előtt már a harmadik helyen állt.

Egy körrel később Monteiro is megelőzte Valentét, így az első (Huff), harmadik (Michelisz) és negyedik (Monteiro) helyen is gyári Honda állt. A második helyen Bennani állt a Citroennel. A verseny állása nem változott az élmezőnyben a futam végéig, így Michelisz egy remek harmadik helyezéssel kezdte a szezont.

A második futamot ma 17 órakor rendezik.

A Michelisz Norberttel készített interjúnkat itt olvashatja.

Top 0