• Sport
Faktor

Dobogón zárt Michelisz az oroszországi fő futamon

Egyetlen dobogós helyezést ért el a gyári Honda a túraautó-világbajnokság (WTCC) Orosz Nagydíján, azt pedig Michelisz Norbert szerezte meg a fő futamon. Ficza Ferencnek is sikerült pontot szereznie nagyszerű versenyzéssel.

A nyitó futamon Michelisz szabálytalanul állt fel a rajtnál, ezért boxutca-áthajtásos büntetést kapott, végül a tizedik helyen zárta a versenyt, amiért egy pont járt neki. A fő futamon Michelisz rögtön megelőzte Thompsont a rajt után, majd Huga Valente mellett is elment a Honda pilótája.

A száradó pályán egyre inkább begyorsultak a hondások, közülük is kiemelkedett Michelisz, aki a hetedik körben kilenc tizedet adott csapattársának, Rob Huffnak. Az élen haladó Lada-páros, Nicky Catsburg és Gabriele Tarquini érezte a veszélyt, ezért ők is egyre gyorsabb köröket futottak. A verseny végén Michelisz arra fókuszált, hogy megőrizze harmadik helyét, ami sikerült is neki. A Zengő Motorsport versenyzője, Ficza Ferenc is szenzációsan teljesített, a kilencedik helyen futott be, ráadásul ő futotta meg a verseny leggyorsabb körét.   

Top 0