• Külföld
Faktor

Megrázó Disney-illusztrációkat rajzolt a művész, kijózanító jövőképet tár elénk

A francia művész a figurákat a mai környezetbe helyezte.

Mindenki tudja, hogy a klímaváltozás igen súlyos következményekkel jár, egy francia művész azonban új módszert talált a globális felmelegedés problémáinak szemléltetésére.

Baptiste Drausin, a 31 éves francia IT-szakember és autodidakta művész Disney-karaktereken keresztül mutatja be, hogy mekkora veszélyben is van bolygónk – írja a BuzzFeed.

Új sorozatában, az #inktoberben a népszerű mesefigurák különböző ökológiai katasztrófákkal néznek szembe élőhelyükön.

Drausin alkotásai új szemszögből világítanak rá korunk legnagyobb fenyegetéseire: az éghajlati átalakulásra, a környezetszennyezésre, a fakivágásra és a fajok pusztulására.

A legtöbb ember nagyra értékeli ezt a témát, mivel mindannyiunk számára komoly aggodalomra ad okot

– nyilatkozta a művész hozzátéve, hogy képeire első reakcióként általában szomorúságot tapasztal azoknál, akik korábban nem voltak tisztában egy-egy problémával.

the baptman (@the_baptman) által megosztott bejegyzés,

Drausinnak egyik barátja mesélt az Instagramon népszerű #drawforearth hashtagről, és arra jutott, hogy a popkultúra remek eszköz arra, hogy felhívja az emberek figyelmét a közelgő katasztrófára.

A művész célja az, hogy felhívja a figyelmet, hogy segítsen megértetni, hogy egyes cselekedeteink milyen következményekkel járhatnak.

Kommentek:

Top 16