• Krimi
Faktor

Elképesztő mesével próbálta átverni a magyar rendőröket az M3-ason egy sofőr, pedig ennek mi sem dőlnénk be

Az ukrán férfi hamis iratokat mutatott fel, ráadásul csempészett cigaretta is előkerült az autójából.

Büntetőeljárást indítottak egy 54 éves ukrán férfi ellen, aki ittasan közel 17 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított autójával hétfőn az M3-as autópályán, majd az őt megállító rendőrök előtt diplomatának adta ki magát - közölte a rendőrség honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A tájékoztatás szerint a rendőrök azért állították meg az autópályán haladó férfi járművét, mert bizonytalanul haladt a forgalmi sávokban. A járművezető az igazoltatás során azt mondta a rendőröknek, hogy diplomata, majd átadott egy lengyel magánútlevelet és egy diplomáciai mentességet igazoló okiratot, ami hamisnak bizonyult.

Mivel a helyszínen felmerült a gyanú, hogy a férfi ittas állapotban vezette a járművet, mintavételre előállították. Az általa vezetett jármű átvizsgálása során annak utas- és csomagterében közel 17 millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a rendőrök, valamint előkerült több hamisított okirat és forgalmi engedély is.

Az ukrán sofőrrel szemben ittas vezetés és közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. A férfit és a kocsiban szállított jövedéki terméket költségvetési csalás miatt átadták a további eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak - olvasható a police.hu-n.

Kommentek:

Top 0