• Autó
Autószektor

Diplomát kaptak a Mercedes-Benz művezetői

Különleges diplomaosztóra került sor a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában. Ezúttal nem diákok, hanem felnőttek vették át az oklevelet.

Egyedülálló ipari művezetőképzést indított a Mercedes. A hiánypótló program különlegessége, hogy egy eddig nem létező képzési kategóriát teremtett Magyarországon, az oktatási anyagokat a Német-Magyar Iparkamara szakemberei a Mercedes-Benz hazai gyárának igényeire szabva dolgozták ki a németországi tananyagot alapul véve. A Német-Magyar Iparkamarával közösen szervezett képzésen – az első ciklus zárásaként – a Mercedes-Benz gyár tizenöt szakembere tett sikeres vizsgát, és vehette át a a végzettségét igazoló, magyar-német diplomát.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Elsőként Gabriel Brennauer, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezető elnökségi tagja köszöntötte a végzősőket, akiket uttörőnek nevezett, mert egyedülálló dologba vágtak bele. A jó művezető sosem hagyja abba a tanulást – hangsúlyozta, majd elmondta:  a képzés alapja a német kamarai szervezet elmélete és tananyagai, valamint a trénerek és oktatók újszerű kombinációja. Ők rengeteg tapasztalattal, valamint német-magyar kulturális háttérrel rendelkeznek, ezeket pedig ia Mercedes-Benznél a gyakorlati alkalmazhatóságot és megvalósíthatóságot a középpontba állítva kamatoztatják a gyakorlatban.

A művezető képzés a munkatársak képzésének további fontos elemét jelenti itt a vállalaton belül. A duális szakképzésben és felsőoktatási képzésben kapott alapképzést egészíti ki, amelyet a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. már jelenleg is sikeresen és példaértékűen alkalmaz a gyakorlatban 

– mondta Brennauer.

Christian Wolff, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében humoros oldalát is megcsillantotta.

Sok mindent felnőttként tanul meg az ember, én például azt, hogy óvatosnak kell lenni a magyar konyhával – kezdte beszédét. – A németek körében gyakran elhangzik a kérdés, hány kilogramm óta vagy Magyarországon – utalt arra, hogy a magyar konyha remekei nem csak finomak, kalóriában is gazdagok. Majd méltatta a művezetőket, akik szabadidejüket feláldozva, szombatonként családjuk és meccsnézés helyett képezték magukat.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

A legjobb minőségű autókat, csak elkötelezett és motivált dolgozói közösséggel lehet megvalósítani, akik nyitottak a legmagasabb szintű tudás elsajátítására és a folyamatos fejlődésre. Kecskeméti gyárunk sikerét a csapatmunka adja, amelynek fontos szereplői a magasan kvalifikált művezetők. Számukra szervezett oktatási programunkban a németországi anyavállalatunk által fejlesztett főbb modulokat ültetettük át a magyarországi viszonyokra. A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők kétnyelvű diplomát kapnak, ami a piacképes európai tudás záloga

– hangsúlyozta Christian Wolff, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Dr. Horváth Zita felsőoktatásért helyettes államtitkár az ünnepélyes eseményen Darwinra utalva kiemelte, hogy nem feltétlenül a legokosabb, legszebb, legtehetségesebb ember viszi a legtöbbre, hanem az, aki rugalmas, képes változni és a mindenkori megváltozott körülményekhez alkalmazkodni. A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában dolgozó, frissen végzett művezetők már azon fiatal magyar szakemberek táborát erősítik, akik komoly szakmai alaptudással rendelkeznek és rugalmasan, mobilisan „közlekednek” az autógyártás nemzetközi munkaerőpiacán.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

A művezetői képzés színtere 2018 őszétől az a Mercedes-Benz Academy Kecskemét lesz, amely 8000 négyzetméteren nyit oktatási teret az autógyár több generációs programjainak. A modern oktatócsarnok elsősorban duális és belső képzéseknek, adminisztratív és gyártósori tréningeknek ad majd helyet, de a munkaerő toborzási és kiválasztási napokat, s az új munkavállalók gyártósori betanítását szintén ide fogják szervezni. A régióban egyedülálló módon az épület kialakítása és berendezése is a legmodernebb technológiákkal történik, hogy az itt tanulók megismerjék az autógyártás folyamatait és az ipar 4.0 világát.

Az ötéves képzési projekt során évente több csoportban, összesen 180 szakember vehet részt a Mercedes-Benz gyár különböző üzemegységeiből a képzéseken, amely hozzájárul ahhoz, hogy magas szintű felkészültséggel rendelkező művezetők dolgozzanak minden területen, s gyorsabb és hatékonyabb problémamegoldásra legyenek képesek. 

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára

Kommentek:

Top 0